• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
"Maliki halkı kıyımdan geçirmek istiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT- Irak’taki en büyük aşiretlerden olan Düleym Aşireti’nin lideri Şeyh Ali Hatem, Irak’ta meydana gelen olayların halk devrimi olarak kabul edilmesi gerektiğini ileri sürerek Maliki’nin halk devrimine terörizm elbisesi giydirmeye çalıştığını savundu.

El Arabiya’nin haberine göre; aşiretler adına konuşan Şeyh Hatem, “Size tavsiyemiz terörizm diyerek bu halk devrimini kirletmemenizdir. Çünkü Maliki bu devrimi terörizm ile özdeşleştirip terörizm elbisesi giydirmek istiyor.” dedi.

Maliki’ye karşı oldukları kadar IŞİD’ten de uzak olduklarını belirten Şeyh Hatem, “Pazartesi günü başlayan devrimimiz intikam amaçlı bir devrim değildir. Haklarımızın iadesini istiyoruz. Halkımızı Hükümetin milislerinden sakındırdığımız gibi IŞİD’ten de sakındırıyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Maliki halkı kıyımdan geçirmek istiyor”

Olağan üstü hal ilanının çok tehlikeli olduğunu ifade eden Şeyh Hatem, “Maliki olağan üstü hal ilan edip halkı kıyımdan geçirmek istiyor. Maliki’ye destek veren ülkelere çağrıda bulunuyoruz. Sakın böyle bir kıyıma ortak olmayın.”çağrısında bulundu.

Konuşmasının devamında silahlanma fetvası veren âlimlere de seslenen Şeyh Hatem, “Bize karşı cihat fetvası veren bazı alimler oldu. Onlara da çağrımız şudur. Terörizme karşı cihat diyorsunuz, buna Maliki’nin milislerini de ekleyin. Çünkü terörizmin müsebbibi Maliki’dir.” dedi.

Öte yandan; Irak’taki Müslüman Âlimler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Musul’da meydana gelenlerin bir devrim olduğu ifade ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir