• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
'Erken Teşhis Ürününü Kurtarır' projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından açılan “Kırsal Ortak Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ”  kapsamında Tarım İl Müdürlüğü, Seyhan ve Yüreğir Ziraat Odaları ortaklığı ile hazırlanarak teklif edilen “Erken Teşhis Ürününü Kurtarır Projesi” Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje protokolü, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Konuralp Sezgili ve Tarım İl Müdür Yardımcısı Fatih Asak arasında imzalandı.

“Erken Teşhis Ürününü Kurtarır Projesi” ile  çiftçiler ve Tarım İl Müdürlüğü teknik personeli arasında Multimedya Mesaj Servisi (MMS), internet teknolojilerine dayalı elektronik bir iletişim ağı kurulmasını hedefleniyor.

Projeyle çiftçilerin ürünlerinde gördükleri hastalık ve zararlılar için, Ziraat Mühendislerinin araziye gelmesine gerek kalmadan, bu ağı kullanarak yol, zaman, uzman eleman yetersizliği gibi gecikme unsurlarına bağlı kalmaksızın ürünlerindeki hastalık veya zararlının teşhisini ve tedavi yöntemine ulaşması, bu suretle zirai mücadele de çiftçilerin teknik elemanlara ve teknik elemanların da araziye ulaşımındaki gecikmelerin modern teknolojilerin kullanımı ile ortadan kaldırılarak, yaşanan ekonomik kayıpların en aza indirgenmesi amaçlanıyor.

Ayrıca bu proje il genelinde güncel zararlı, hastalık dağılım ve yoğunluğu da elektronik ortamda takip edilebilir hale geleceği bildirildi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir