• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Onların sıraları yine boş kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 2013-2014 Eğitim-öğretim yılının sona erdi. Milyonlarca çocuk bir yıllık çalışmanın semeresi olarak görülen karnelerini alma sevinci yaşadı. Diğer tarafta ekonomik sebeplerden dolayı memleketlerinden uzak yerlerde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak zorunda kalan binlerce öğrenci her yıl olduğu gibi bu yıl da karne sevincini yaşayamadı.

Mevsimlik tarım işçiliğinin en fazla olduğu illerden biri olan Şanlıurfa’da, birçok öğrenci sıralarında oturarak karne almayı beklerken, mevsimlik tarım işçisi çocukların sıraları yine boş kaldı.

Şanlıurfa’da yaşayan birçok aile ekonomik sebeplerden dolayı mevsimlik tarım işçiliği için eğitim-öğretim yılı kapanmadan başka illere gitmek zorunda kalıyor. Ailelerin çocuklarını kendileriyle beraber götürmek zorunda kalması çocukların eğitimden geri kalmasına sebep olurken aynı şekilde Şanlıurfa’nın eğitimde alt sıralarda yer almasına sebep oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı her ne kadar çocuklar için gittikleri yerde okul okuma imkânı oluşturmaya çalıştıysa da ailelerin çalışmak için kısa sürede yer değiştirmek zorunda kalması bu uygulamayı zora soktu.

Arkadaşları okulun son günü sıralarında oturup karnesini almayı heyecanla beklerken, onlar ise hiç bilmedikleri bir memleketin tarlalarında yaşadıklarından habersiz biraz daha fazla çalışma gayretinde…

Çalışmak için Şanlıurfa’dan Adana’ya giden küçük öğrenci Feride G. derslerinin çok iyi olduğu halde maddi durumlarının kısıtlı olmasından dolayı okulunu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Kendisi gibi çok sayıda küçük çocuğunun tarlada çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Feride G. Güneşin altında çok zor şartlar altında çalıştıklarını öğretmenini ve arkadaşlarını çok özlediğini belirtti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir