• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Muhacirlere Ensar olacak Müslümanlara ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-  İMKAN DER, İslam coğrafyasının birçok bölgesinde yaşanan savaş ve işgallerden dolayı Türkiye’ye sığınan Şehid ve gazi ailelerine sahip çıkıyor. Türkiye’ye sığınan muhacirlere barınma sorunundan eğitime kadar birçok hizmet veren İMKAN DER, aynı zamanda açtığı kurslar ile de muhacir aile ve çocuklarına başta Türkçe olmak üzere birçok branşta dersler veriyor.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan dernek Başkanı Murat Özer, muhacirlere ‘Ensar’ olmak noktasında Türkiyeli Müslümanlara çok iş düştüğünü ifade etti.

“Savaş muhacirlerine hizmet veriyoruz”

İMKAN-DER’in savaş muhacirlerine yönelik çalışma yürüttüğünü belirten Özer, “Bizim çalışma alanımızın temelini bu oluşturuyor. Onun için savaşta bedel ödemiş, şehid olmuş yetim çocuk ve dul kalmış ailelerle ilgilenmeye gayret ediyoruz. Onların hayata tutunabilecekleri şekilde yardımlar ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

“İslam coğrafyasının birçok bölgesinden gelen muhacire hizmet veriyoruz”

Muhacir okulunda eğitim veren hocaların dahi muhacirlerden olduğunu ifade eden Özer, “İMKAN-DER’in muhacir okulunda İnguşetya ve Kafkasya’nın tüm coğrafyalarından muhacir çocuklarımız var. Ayrıca Özbekistan gibi Tacikistan gibi İslami kimliklerinden dolayı mağdur duruma düşerek Türkiye’ye sığınmış muhacir olan çocuklarımız da var. Bir kısım Suriyeli çocuklarımız da mevcut. Okulumuz tamamıyla muhacirlerden müteşekkil, öğretmenlerimiz dahi muhacir. Sadece Türkçe öğretmenlerimiz Türkiye vatandaşıdır.  Onun dışındakilerin tamamı İslam Coğrafyası’nın farklı yerlerinde gelen muhacirlerden oluşuyor” diye konuştu.

Muhacirlere Ensar olacak Müslümanlara ihtiyaç vardır

Dernek olarak bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Özer, “Sıkıntımızın iki temel ayağı var. Birinci sıkıntımız maddi anlamdaki sıkıntılardır. Şu ana kadar devlet ya da başka herhangi bir kuruluştan yardım almadık. Bunların tamamı Türkiye ve yurt dışındaki Müslümanların yapmış olduğu infaklar ile yapılıyor. Biz, çalışmamızın tamamını ücretsiz olarak yapıyoruz. Çocuklarımız muhacir ve ihtiyaç sahipleridir. Bu okullarımızın ve öğretmenlerimizin doğal olarak ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçlarımızı karşılamak konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda Türkiye’deki Müslümanlara çok iş düşüyor. İkinci temel sorunumuz ise çocuklarımızın herhangi bir hukuki statüye sahip olmamalarıdır. Bu sebeple devlet okullarından istifade edemiyorlar. Bizim amacımız çocuklarımızın bu okullara gidebilecek kadar yani hukuki bir statü kazanana kadar düzgün bir eğitim alabilmelerini sağlamaktır” diye ifade etti. (Gökhan Düzdaban- Fikret Kavgalı- Mehmet Ün /İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir