• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
DİKA desteği ile Kızıltepe'ye 8 dönümlük park
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 2013 Yılı Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Mardin’in Kızıltepe İlçe Belediyesi’nin Dicle Kalkınma Ajansına (DİKA) sunmuş olduğu “Atatürk Mahallesi Park Alanı Rekreasyonu” adlı proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi yaklaşık 690 bin TL olan proje yüzde 75 oranında desteklenerek 515 bin TL hibe desteği aldı.
 


 

DİKA’dan yapılan açıklamada, “Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı’ kar amacı gütmeyen kentsel ihtiyaçların karşılanması amacı ile ortak kullanıma yönelik, sosyal ve çevresel altyapıların yapılması için uygulanmıştır. Buradaki amaç kentsel yaşam koşullarının iyileştirilerek yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilmesidir.” denildi.

Projenin amacının kentsel gelişim sürecine katkı sunmak olduğu belirtilen açıklamada, “Projenin özel amacı yerleşim yerlerinin kentsel gelişim sürecine katkı sunmak üzere, imar planında park ve yeşil alan olarak ayrılan kentsel ortak kullanım alanı ve gelişimi sağlamaktır. Projenin hayata geçirilmesi ile ilçe merkezinde 8 dönümlük bir park ve rekreasyon alanı ile yediden yetmişe herkesin dinlenebileceği nezih bir mekan oluşturuldu. Çocuk oyun alanı, özürlü geçişleri, yolları, yeşil alanlar ve ihtiyaç alanları yapıldı. Ortaya çıkan park uygulama modeli çevre koruma bilincine katkı sundu. Ortak kullanma alanı sayesinde bay ve bayan grupların ortak aktiviteleri gelişti, çocuklar için eğlenceli ve güvenli bir ortam meydana geldi.” ifadelerine yer verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir