• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
Ümmetle dayanışma gecesi düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis’teki 11 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde ümmetle dayanışma gecesi düzenledi.

Ümmetin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek amacıyla Tatvan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca, Bikap’ın kuruluş amacıyla ilgili bir konuşma yaptı.

Alca, konuşmasında “Bikap’ı kurmamızdaki en büyük amaç, gerek Türkiye gerekse dünyadaki mazlum insanların sorunlarına çözüm yolu oluşturma, zalimlerin zalimliklerinin karşısında durma, zulümlere karşı yekvücut olma, sorun ve sıkıntıları dile getirmektir. Bu bağlamda STK’lar olarak Kur’an ve Sünnet ölçüsünde elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Kenan Alpay ise, ümmetin yaşadığı sıkıntılar ve bizlere düşen görevler üzerine bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından ümmetin yaşadığı zorluklar ve sıkıntıları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ümmetle dayanışma gecesi programı, Grup Yürüyüş’ün Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak seslendirdiği marş ve ezgilerle son buldu.

Düzenlenen programa, Bitlis ve ilçeleri başta olmak üzere Muş, Van, Erciş ve Diyarbakır’dan gelen çok sayıda misafir katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir