• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Kur`an Bilimleri Sınavını Kazananlara Ödülleri Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği(İlim-Der) tarafından Ramazan ayı içerisinde yapılan Kur`an Bilimleri sınavında(KBS) dereceye giren yarışmacılara ödülleri yapılan etkinlikle verildi.

 

Dernek binasında yapılan etkinlikte açılış konuşması yapan İlim-Der, İlim Araştırma komisyonu başkanı Mehmet Müfit Yaray, Toplumda Kur`an-ı Kerime olan teveccühün artması ve Kur`ani ilimlerin önemine dikkat çekmek için böyle bir yarışmanın düzenlendiğini belirterek; "Elhamdülillah, bunu bir nebzede olsa başardık. Sınavdan çok güzel neticeler aldık."dedi.

 

Sınava katılanların yüzde 10`nun 100 ile 90 puan aldıklarını, yüzde 35`nin ise yüzde 85 puan aldıklarını bunun ise büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Komisyon Başkanı Yaray, "Önümüzdeki aylarda bu sınava benzer bir başka sınavda Türkiye genelinde yapılacak. Bu sınava katılmanızı bekliyorum. Çalışıldığı takdirde inanıyorum ki burada gösterilen başarı orada da gösterilecektir."ifadelerine yer verdi.

 

Yarışmada 1. olan Fırat Dağtekin cumhuriyet altını, 2. olan Musap Güçlüer yarım cumhuriyet altın, 3. olan Abdusselam Altun çeyrek altın ve teşekkür plaketi ile ödüllendirilirken, diğer ilk on kişiye de çeşitli kitaplarla teşekkür plaketi verildi. Ayrıca yarışmada yüksek puan alan diğer yarışmacılara da teşekkür plaketi verildi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir