• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Musul’dan Kaçanlar İçin Erbil`de Kamp Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musul’da çatışmaların başlamasının ardından kenti terkedenlerin ilk durağı Kürdistan Özerk Bölgesinin başkenti Erbil oldu. Gelenlerin bir bölümü otellere, bir bölümü ise yakınlarının yanına yerleşti. Ancak böyle bir imkanı olmayanlar da vardı. Bedir Avni Ahmed gibi.

Musul’da gündelik işlerde çalışan Ahmed, olaylar başladığı gün eşi ve 6 çocuğunu alarak kaçtı. Kentte durumun kötü olduğunu söyleyen Ahmed, “Kent kimin elindeydi bilmiyorum. IŞİD geldi çatışmalar başladı, biz de kaçtık. Eğer burada bir iş bulursam bir daha dönmem” dedi.

Gidecek yeri olmayanlara kamp

Soluğu Erbil’de alan Ahmed’in ne otele gidecek parası, ne de yanına yerleşecek bir yakını vardı. Ahmed ve onun durumunda olanlar için, Erbil’in Kelek kasabası yakınlarında geçici bir kamp kuruldu.


Kürsdistan Özerk Yönetimi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından oluşturulan kampa 100’e yakın çadır kuruldu. 577 ailenin yerleştiği kamptaki UNHCR sorumlusu Cathrine Robinson, kampın ihtiyaçlarının Kürt yönetimi, UNHCR ve gönüllü kuruluşlar tarafından sağlandığnnı söyledi.

Robinson, olayların seyrine göre daha büyük bir kampın kurulmasının planlandığını söyledi.

Kampa yerleşenler, Musul’dan gelen haberleri büyük bir dikkatle izliyor.Kentteki durumun düzelmesi halinde dönmeyi düşünenler var. UNHCR temsilcisi Robinson’a göre şimdiye kadar bini aşkın kişi Musul’a geri döndü.

Kelek kasabasında yaşayanlar da, kampın kurulduğu alana gelerek, çalışmalara gönüllü olarak katılıyor.

Al Jazeera

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir