• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
"Eğitim sistemi felaket tellallarına rağmen, başarı gösterdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa’da eğitimin 4+4+4 sisteminin ruhuna uygun gerçekleştirilemediğini belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerimizin çileleri halen devam etmektedir” dedi.

Sendika binasında 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılını değerlendiren Şeker, Bursa’da her okul İmam-Hatip yapıldığı gerekçesiyle art niyet grupları tarafından yaygara çıkartılmak istendiğini belirterek, sosyal devlet anlayışı ile devletin vatandaşın talebi doğrultusunda okul açmakla yükümlü olduğunu ve bunun da, tamamen arz ve talep meselesi olduğuna işaret etti.

Şeker, “Bazı çevrelerin 28 Şubat ruhunun yok edilmesi dolayısıyla tepki gösterdiği 4+4+4 yeni eğitim sistemi, eğitim çalışanlarını ilgilendiren mevzuat çalışmalarında gecikmelerden etkilenmemiş, felaket tellallarına rağmen ikinci yılında başarı testini geçmiştir” dedi.

Sorunlar yaz döneminde ortadan kaldırılmalı

Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminde eğitim ve çalışma hayatında kadınların başörtü sorununun giderildiğini hatırlatan Başkan Şeker, “Ülkemizde kadınların eğitim ve çalışma hayatının önüne konulan en büyük bariyer olan başörtülü kadınlara devlet eliyle şiddetin sembolü haline dönüşen, kamusal alan yalanı sona erdi. Bunun yanında 28 Şubat mağduru eğitim çalışanlarının görevlerine iadesi, toplum mühendisliği uygulaması olan andımız uygulamasının kaldırılması, okullarda imkânlar ölçüsünde ibadet yerleri tahsisi, yeni sisteme uygun okul dönüşümlerinin yapılması, şube müdürlüğü görevde yükselme sınavının yapılarak atamaların gerçekleştirilmesi, SBS yerine yeni uygulama olan TEOG’a geçilmesi, öğretmenlerin ve bakanlık personelinin özlük hakları ile ilgili sorularını ve sorunlarını iletebileceği 444 9 446 numaralı özel danışma hattının uygulamaya geçirilmiş olması, eğitim çalışanlarının aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla eş durumu tayinlerinde olumlu yaklaşımların sergilenmesi ile, çözümlerin öne çıktığı bir dönem olmuştur” diye konuştu.

Bursa’da okul dönüşümleri bitirilemedi

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı sonu itibari ile Bursa yerelinde 550 bin öğrenci ve 30 bin eğitim çalışanı yaz tatiline girdiğini belirten Numan Şeker, Bursa’da okul dönüşümleri konusu 4+4+4 eğitim sisteminin ruhuna uygun olarak gerçekleştirilemediğinin altını çierek, “Okul dönüşümlerinin kademeliden ziyade, tam dönüşümlü olarak bir an önce bitirilmiş olması gerekiyordu. Maalesef bu gerçekleştirilememiş, öğretmen ve öğrencilerimizin çileleri halen devam etmektedir. Bu mağduriyetin yeni öğretim yılı başlamadan giderilmesini bekliyoruz.” dedi.

Bursa’da imam-hatiplerin tüm okullara oranı yüzde 4,4’tür

Son zamanlarda bazı art niyet grupları tarafından ‘Her okul İmam-Hatip yapılıyor’ yaygarası çıkarılmaya çalışıldığını vurgulayan Şeker, “Bu yaygarayı çıkaran art niyet grupları, doğruyu söylemediklerini ve art niyetli olduklarını düşünüyoruz. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullarda, toplam öğrenci sayısı 554 bin iken, İmam-Hatip okullarında bulunan toplam öğrenci sayısı 24 bindir. Bu durumda Bursa ilimizde İmam-Hatip okullarında okuyan öğrenci sayısının tüm öğrencilere oranı yüzde 4,4’tür. Sosyal devlet anlayışı ile devlet, vatandaşın talebi doğrultusunda okul açmakla yükümlüdür. Bu tamamen arz ve talep meselesidir” diye konuştu.

Emeklerinden dolayı eğitim çalışanlarını tebrik ediyoruz

Karnelerin öğrencilerin şahsında aynı zamanda veliye de verildiği gerçeği akıldan çıkarılmaması gerektiğini  belirten Şeker, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Karne dolayısıyla öğrencilere hiçbir şekilde ‘karne sendromu’ yaşatılmamalıdır. Başta öğretmenler olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarını, emeklerinden dolayı tebrik ediyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılına sorunsuz başlamak için, mevzuat ve yönetici görevlendirmeleri eksenli sorunların, ivedilikle çözülmesi gerektiğinin altını çiziyor, sorunları geride bırakmış olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlamayı umut ediyoruz.”   (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir