• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Mali Müşavirler "Angaryalara hayır" dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Adana Şubesi, 3568 sayılı meslek yasalarının 25. yıl dönümünde, sürekli artan iş yükleri, angarya  ve üst birlikleri olan TÜRMOB’da yaşadıkları temsiliyet sorununa dikkat çekmek amacıyla, 5 Ocak Meydanından İnönü Parkına bir yürüyüş gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Bircan Eker, sürekli artan iş yükü, angaryalar, haksız rekabet ortamı ve maruz kaldıkları cezaların kendilerini mesleklerini yapamayacak noktaya getirdiğini belirterek, her gün yeni bir işin omuzlarına yüklendiğini ifade etti.

Eker, kamu kurumlarının müşterilerden istedikleri bilgi ve belgeler ile ilgili, yine kamu kurumlarının yönlendirmesi ile yapmak zorunda olmadıkları işlerin, kendilerine yüklendiğini ileri sürerek, kayıt dışılığı önlemek için oluşturulan denetim mekanizmalarının, kendilerinin yaptığı beyanname ve bildirimler ile işlerlik kazandığına dikkat çektikten sonra, “Yanlış ya da eksik şekilde yaptıkları bildirimler için bizler, yüksek cezalar alırken, hükümetlerin 3-5 yılda bir çıkardığı aflarla emeklerimiz çöpe atılıyor.” dedi.

Temsiliyette adalet istiyoruz

Yaşadıkları sorunların birçoğunun esas kaynağının temsiliyet sorunu olduğunu belirten Eker, 90 bin kişi olan Serbest Muhasebeciler ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin üst birlikleri olan TÜRMOB da, 4 kişi ile temsil edilirken, 4 bin 200 kişi olan Yeminli Mali Müşavirlerin, 5 kişi ile temsil edildiğini, ayrıca başkanın da Yeminli Mali Müşavir olma zorunluluğu olduğunu dile getirdi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir