• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Diyarbakır'da karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 2013 - 2014 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi sebebiyle, Kayapınar ilçesi Vehbi Koç İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Vali Yardımcısı Süleyman Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Eyüp Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Metin Direk, Ercan Yıldız ve Hüsamettin Atlı, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Yaman, kurum amirleri ve öğrenci velileri katıldı. Davetliler, sınıflarda öğrencilere karne dağıttı.

Karne dağıtım esnasında öğrencilerle sohbet eden Vali Yardımcısı Süleyman Yıldırım, öğrencilerin başarılarını korumak için çalışmaya devam etmelerinin gerektiğini, değişken başarı grafiğinin istikrarlı olmadığını söyledi.

Velilere karne uyarısı

Öğrencilere yılın yorgunluğunu güzel bir tatil ile geçirme tavsiyesinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, aileleri karne konusunda uyardı.

Hurata, “Anne babalar okul öncesi yaşlardan başlayarak çocuklarına sorumluluk alma, girişimcilik, başarıya ulaşma, sorun çözme becerilerini geliştirme, özgüven ve benlik algısını güçlendirici yönde davranmalıdır. Aileler çocuklarının bireysel özelliklerini, yeteneklerini, öğrenme yöntemlerini bilmeli ve ona göre destek olmalıdır. Bu anlamda ailelerin her koşulda çocuklarına destek olmalarını beklerken, koca bir yılın yorgunluğunu atacak olan çocuklarımıza da iyi tatiller diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tören, Kayapınar İlçesi Vehbi Koç İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Varmış Bir Yokmuş” adlı öykü kitabının dağıtımıyla son buldu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir