• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Çiftçi eyleminde olay çıkaranlar kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, çiftçilerin elektrik fiyatları ile ilgili yaptığı protesto gösterisinde çıkan olaylarla ilgili Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Belediyesi binasında Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile birlikte bir basın açıklaması düzenledi.

Çıkan olaylarda DEDAŞ binası, bir banka şubesi ile belediye binasının hedef alındığını söyleyen Gülpınar, “Kimse kimsenin sabrını zorlamasın. Kimse kimseyi test etmesin ve kimse kimseye gözdağı vermeye çalışmasın. Bu tehdidin dilini, gözdağını bizler bu toplumdan kaldıracağız inşallah. Bizim için amaç demokratik yollardan hukukun, adaletin olduğu bir yerde yaşayıp artık kimsenin kimseye gözdağı vermeden yaşadığı bir toplum oluşturmaktır. Çünkü Siverek’in temel sıkıntıları buradan kaynaklanıyor. Siverek’te artık demokrasi hukuk ve adalet bundan sonra hâkim olacaktır. Bunun da tek uygulayıcısı devlettir. Yani artık bunun uygulayıcısı başka bir yerde aranmamalıdır. Bu iş hiçbir şahsın hiçbir kurumun hele hele hiçbir sivilin görevi değildir” dedi.

STK’lardan ortak çağrı

Öte yandan aralarında İkra-Der, Memur-Sen ile Diyanet-Sen’in de bulunduğu sivil toplum kuruluşları, yayınlamış oldukları ortak bildiride ilçedeki huzur ortamını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını vurguladı.

“Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı amaç edinmiş bir ilçeyi huzursuz etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur” ifadesine yer verilen bildiride, “Kaos ortamlarından nemalanmaya alışmışlara pirim vermeyeceğimizi ve bu tür olayları asla tasvip etmediğimizi ve her türlü şiddeti kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Olaylarda zarar gören esnafımıza ve vatandaşlarımıza ise büyük geçmiş olsun diyor ve bu olayda kusuru bulunan kurumların ve kişilerin derhal yargı önünde hesap vermelerini bekliyoruz.” denildi.

Hatırlanacağı üzere Siverek’te Çarşamba günü çiftçilerin elektrik fiyatlarını protesto etmek amacıyla düzenlemiş oldukları eylemde olaylar çıkmış, olaylarda DEDAŞ binası, Belediye binası ve bir banka şubesi zarar görmüştü. Çıkan olaylar sonucunda 21 kişi gözaltına alınmıştı. (Abdurrahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir