• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
MARDİNFED Kızıltepe Kaymakamı Ermiş'i ziyaret etti.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin ve Kızıltepe’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile gazetecileri ziyaret eden MARDİNFED yetkilileri, bugün de Kızıltepe kaymakamlığını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi sundular.

Mardin ve İstanbul’daki dernek ve STK’lar arası diyaloğun gelişmesine katkı sunmak için Mardin’e geldiklerini dile getiren MARDİNFED Genel Başkan İbrahim Biter, kaymakamlık ziyareti  sırasında,  “ İstanbul’da bulunan 38 tane Mardin derneği, bir  federasyon çatısı altında toplandık. Bundan önce bütün derneklerimiz kendi bölgesindeki insanlara hizmet etmeyi amaç edinmişlerdi. Tabi biz bu gücü kontrol altına alıp daha güçlü olabilmek ve o güce sinerji yaratmak amacıyla federasyonumuzu kurduk.” dedi.

8 aylık gibi kısa bir süreye rağmen onlarca yıldır faaliyet gösteren etkin bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ve  Siyaset üstü bütün partilere aynı mesafede durduklarını söyleyen  Biter, “Mardin mozaiğine uygun bir şekilde Süryanisi, Ermenisi, Arabı, Kürdü, Yezidisi ve  Keldanisi ile bir araya gelerek bu federasyonda birlikteliği İstanbul’da da bir araya getirmeye çalışıyoruz. Çünkü dünyada medeniyetler ittifakını kurmaya çalışan gelişmiş ülkelerden daha önce, biz medeniyetler ittifakını asırlarda kurmuş vaziyetteyiz. Bunu da inşallah sinerji yaratarak İstanbul’daki yaşayan Mardinlilere sosyal kültürel ve ekonomik anlamda hizmet etmek, İstanbul’da okuyan öğrencilerimize burs, ihtiyaç sahibi ailelerimize de yardımda bulunmak amacıyla, hem de kültürümüzü yaşatarak hizmet etmek amacıyla kurulduk. Bu arada İstanbul’da bulunan Mardinli sivil toplum kuruluşları ve Mardin’deki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek bir köprü vazifesini oluşturmak, buradaki sorunlarımızla  ve bizim de dışarıda  yaşayan Mardinliler olarak  ne katkı sunabiliriz düşüncesiyle bu hareketi başlattık. Bütün ilçeleri köyleri ve beldeleri ziyaret ederek oralardaki sorunları gündeme taşıyarak   genel ve yerel yönetimlerle maddi ve manevi anlamda ne gibi katkılar sunabiliriz düşüncesiyle, sizleri hem de yerel yönetimleri ziyaret ederek yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

 Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kızıltepe’de medeniyetler ittifakı diyoruz. Kızıltepe hem yatay, hem dikey bağlamında bir yaşam mevcut. Yatay olanı Mardin halkı farklı inanç ırk ve kültürlere sahip insanlar, kardeş ve barış içerisinde yaşıyorlar. Dikey olanı ise aynı zamanda burası bir medeniyet beşiği Mezopotamya toprakları. Çok farklı devletlere ev sahipliği yapmış farklı kültürlere sahip. Sivil toplum kuruluşları olarak buradaki okulları ve batıdaki okulları kardeş okul yapılabilir. Bir de buradaki öğrenciler, İstanbul’a geziye götürülebilir. Burada gönül köprülerinin kurulmasına çok ihtiyaç var. Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşlarının rolü olduğunu düşünüyorum.”şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir