• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
"Sağlıksız et satıyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Merkez Artuklu ilçesinde Fatih M. Adındaki vatandaş, kasabın kendisine kokuşmuş ve sağlıksız et sattığını iddia ederek, yetkilileri göreve çağırdı.

Fatih M kasaba et almak için gittiğini belirterek, işletmecinin kendisine kararmış ve kokuşmuş etti verdiğini iddia etti.

İşletmeciye kararmış ve kötü görünen etten almak istemediğini belirten Fatih M. garip bir tepki ile karşılaştığını ifade etti.

Fatih M. Olay ile ilgili olarak şöyle konuştu: “ İşletmeciden et almak istedim ama işletmeci istediğim eti kararmış ve kötü kısmında verince ‘oradan verme’ dedim. Kasap ise bana, ‘Haram mı ? sana satacak et yok’ diyerek beni dışarı çıkardı. Ben de kendisine ‘bu nasıl esnaflık anlayışı’ diyerek tepkimi gösterdim.”

Fatih M. Yetkilileri de göreve çağırarak, “Et almak için ismi geçen kasap dükkânına girdim. Girişte rahatsız edici bir koku ile karşılaştım. Bu yüzden alacağım eti daha dikkatli seçmek istedim. Kasabın oracıkta asılı kararmış etten bir parça koparıp hemen kıyma makinesine atıp çıkardığını gördüm. Ben de ‘Neden görmediğim eti bu şekilde kıyma yapıp bana vermeye çalıştığını’ sorunca bana ‘haram mı? sana satacak etim yok, dükkanımdan çık” dedi.

İlgili mercilerin bir an önce gerekeni yapması gerektiğini belirten mağdur vatandaş, “Et almak için artık güvenilir yer bulmak çok güç. Kasap dükkânlarının çoğu sağlık bakımından gerekli yeterliliklere sahip değil ve herhangi bir teftiş yapılmamakta. Vatandaşların sağlığını hiçe sayan bu tür yerlere derhal gerekli işlemler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir