• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Lice gösterisi sonrası kaybolan gencin cesedi bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – Tarsus’ta düzenlenen Lice gösterisi sonrası kaybolan Rıza Bayram isimli gencin cesedi, 4 gün sonra Berdan ırmağında bulundu. Gencin cesedinin nehirden çıkarılmasının ardından çıkan arbedede birçok polis ile vatandaş yaralandı.

Alınan bilgilere göre; Mersin’in Tarsus ilçesi Fahrettin Paşa Mahallesinde 4 gün önce Lice gösterilerine katıldığı iddia edilen Rıza Bayram (30) eylemlerin gerçekleştiği gece ortadan kayboldu.

Ailesinin isteği üzerine eylemlerin gerçekleştiği Fahrettin Paşa Mahallesinden geçen Berdan ırmağında dün itibari ile Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı balık adamlar tarafından arama çalışması başlatıldı.

Cesedin ırmaktan çıkarılmasıyla arbede çıktı

Dalgıçların arama çalışması neticesinde gencin cesedi ırmakta bulundu. Cesedin ırmaktan çıkartılması çalışması esnasında çevrede bulunan vatandaşlar ile polis arasında arbede çıktı. Taş atan ve polis araçlarına saldıran gruba, polis biber gazıyla müdahale etti.

Taşların havada uçuştuğu arbede sırasında bir çevik kuvvet polisi yüzünden yaralanırken, çevredeki bazı polis ve vatandaşlar da çeşitli yerlerinden yaralandı.

Göstericiler Cenaze aracını yaktı

Irmaktan çıkarılan Bayram’ın cesedini almaya gelen Tarsus Belediyesine ait cenaze aracına saldıran bazı göstericiler, cenaze aracını ateşe verdi.

Bunun üzerine polis, mahallede toplanan göstericileri biber gazı ve TOMA’lar ile müdahale ederek dağıttı. Alevler içinde kalan cenaze aracı ise yine TOMA’lardan sıkılan su ile söndürüldü.

Bayram’ın cesedi otopsi için Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemeleri aldı. İlçede gergin bekleyiş devam ederken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir