• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Diyanet`ten CHP`li Vekile Sert Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Özkes`in "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Suriye`ye toplanan insani yardımları bölgedeki terör örgütlerine gönderdiği, bu sayede IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin gelişmesine neden olduğu ve IŞİD militanlarının Diyanet yurtlarında kaldığı" şeklindeki iddialarının bazı medya organlarında yer aldığı anımsatıldı.

Özkes`in beyanatları üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edilen açıklamada, Özkes`in ortaya attığı iddialar tamamen mesnetsiz bir itham ve iftiradan ibaret olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Seçildiği günden bu yana söz konusu kişinin Meclis faaliyetleri dikkatle incelendiğinde bugüne kadar ürettiği çalışmaların ekseriyetle uzun yıllar içinde çalıştığı ve müftülük makamında da bulunduğu diyanet camiasını ve din hizmetlerini bir takım karalama, iftira ve itibarsızlaştırma maksadıyla hedef aldığı aşikardır" ifadeleri kullanıldı.

Diyanet`in itibarsızlaştırılmasına ve din hizmetlerinin hafife alınmasına yönelik bu tür tavır ve tutumların özellikle söz konusu milletvekilinin içinde bulunduğu siyasi geleneğin tarihi duruşunda karşılığı olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendisine ulaşan bilgilerin doğruluğunu kavrama konusundaki basiret, haksızlık ve zulüm karşısında alınması gereken tavırla ilgili feraset, açlık, sefalet ve mağduriyetler karşısında insani amaçlı yardımların gerekli yerlere ulaşmasını engellemeye neden olacak olan vicdan, ihtirasları uğruna uzun yıllar görev yaptığı camiaya yönelik mesnetsiz her türlü karalamayı yapan insaf yoksunu bu tavır, ilahi adalette ve milletin vicdanında karşılıksız kalmayacaktır."

Söz konusu şahsın ahlaki olmayan bu tavrının devam etmesi halinde kendisini muhatap alan başka bir açıklama daha yapılmayıp, gerekli hukuki sürecin başlatılacağı vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bölgenin içinden geçtiği bu zor zamanlarda Başkanlığımız gerek yurt içinde gerek yurt dışında afet bölgelerine ve değişik nedenlerle mağdur olan insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın gerekli insani duyarlılığı gösterme ve mazlumların yanında olma konusundaki iradesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir."

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Diyanetle ilgili şu iddialarda bulunmuştu

İşte ilgili haber

CHP Milletvekili İhsan Özkeş, Diyanet`in Suriye için topladığı paraların IŞİD ve Nusra`ya gönderilip gönderilmediniği sordu. Özkeş`in twitter adresinden Suriye ve Irak`ta savaşan bazı unsurların Türkiye`deki Diyanet`in misafirhanelerinde kaldığını yazdı. Özkeş bu konuyla ilgili bir de belge paylaştı.

IŞİD`in Musul`u ele geçirmesi ve Türk Başkonsolosluğu`nu basarak Türk diplomatlarını esir almalarıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Muhalefet, iktidarı IŞİD`e destek olmakla suçlarken CHP`li İhsan Özkeş oldukça ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

IŞİD MİLİTANLARI TÜRKİYE`DE

Özkeş, twitter adresinden IŞİD ve Nusra militanlarının MİT`in denetiminde Diyanet`in misafirhanelerinde kaldığını iddia etti. İşte Özkeş`in dile getirdiği o iddialar;

- Davutoğlu, Twitter`dan yaptığı açıklamada Musul Konsolosluğu`nda çalışan bürokratların güvenliği için tüm önlemlerin alındığını söylemişti.

- `Dünya Lideri` diye övdükleri Tayyip`in ülkeyi getirdiği duruma bakınız.

- Diyanetin Suriye için camilerden topladığı paranın ne kadarı Nusra`ya, ne kadarı IŞİD`e gitti?

- Suriyede savaşanlar Hatay`da Diyanet`e ait Kuran Kursu ve yurtlarında barındı mı İçişleri Bakanlığının Diyanete bu konuda bir yazısı var mı?

- Bir Kandil Gecesinde TRT`de canlı yayınlanan Mevlid duasında Diyanetin dua ettirdiği Suriyeliler kimdi?

- El Nusra genelgesi olarak iddia olunan belge dilerim gerçek değildir, doğruysa Allah bu Mübarek Berat Gecesinde yardımcımız olsun.

- Hasip Kaplan TBMM Genel Kurulunda iddia olunan genelgeyi okudu sonra ben paylaştım hala yetkililerce yalanlanmaması kaygı verici.

BELGEDE NE VAR?

Muammer Güler`in imzasını taşıdığı iddia edilen belgede, belirtildiği gibi bir örgüt ismi yer almıyor; ancak Suriye`de Esad`a karşı savaşanlar "mücahitler" olarak nitelendiriliyor. Belgede, Suriye`de geçişlerde Hatay`ın önemli bir nokta olduğu ve gerekli desteğin sağlanması isteniyor.

İşte CHP`li Özkeş`in paylaştığı dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler`in IŞİD ve El Nusra`nın militanlarının Türkiye`de Diyanet`e ait misafirhanelerinde kalmasını istediği iddia edilen o genelge;

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir