• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
Ağrı'da 'Engelsiz Ruhuma Ahenk Ol' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – SODES, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü desteği ile Ümit Aras Rehabilitasyon Merkezinin Halk Eğitim Merkezinde  organize ettiği ‘Engelsiz Ruhuma Ahenk Ol’ programında bir araya gelen engelliler, bir birinden güzel ilahiler seslendirdiler. Engelliler müzik aletlerinin  bir çoğunu çalarak eserlere uyum sağlamaya çalıştılar.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, SODES yetkilileri, Rehabilitasyon Merkezi görevlileri ve aileler katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Rehabilitasyon Merkezi sahibi Ümit Aras, engellilerin anlaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Her gün sokağa çıktığımızda kaç tane engelli ile karşılaşıyoruz? Karşılaştığımızda neler düşünüyoruz? Bunların nasıl yaşadıklarını biliyor muyuz? Eminim çoğumuz bilmiyoruz. Bugün yaptığımız program da, engellileri engellerinden kurtarmaz. Onlara iş bulamaz. Toplumda engellileri ret eden ve yok sayanları yok edemez. Bir anda tüm engelleri çözemez ve ortadan kaldıramaz. Ama umuyoruz ki bu etkinlikle, kişiler ve kurumları tetikleriz. İstedik ki engelliler güler, ağlar, kızar ve küserler. Bunları bilin ve buna göre hareket edin. Engelsiz bir yaşam dileğiyle, herkese saygılarımı sunuyorum. “ dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir