• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Mudanya Belediyesi, üniversiteden bilimsel destek istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, ilçeye ilişkin projelerinden söz etti.

Mudanya’nın geçmişte çarpık bir yapılaşmaya kurban edildiğini belirten Türkyılmaz, bundan sonra çevreye ve kültür değerlerine sahip çıkan bir anlayışla imal planı hazırlayacaklarını ve bunu kimsenin çiğnemesine izin vermeyeceklerini belirtti. Başkan Türkyılmaz, kendilerine bilimsel bir yol haritası çıkarmak amacıyla 21-22 Haziran’da çalıştay düzenleyeceklerini, burada elde edilecek veriler ışığında Mudanya’yı çarpıklığından kurtaracaklarını kaydetti.

Mudanya’nın 92 yıl önce çok önemli bir tarihsel olaya, Mütareke’ye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Türkyılmaz, 11 Ekim 2014 günü, bu tarihsel olayda imzası olanların torunları ve çocuklarıyla, Mütareke’yi yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Atacakları her adımda Uludağ Üniversitesinin ilgili fakültelerinden bilimsel destek almayı düşündüklerini dile getiren Türkyılmaz, Rektör Prof. Dr. Dilek’ten bu konuda destek istedi. Rektör Prof. Dr. Dilek de, Mudanya gibi güzel bir ilçenin daha da güzelleşmesi ve sağlıklı gelişmesi için Üniversite’nin tüm birimleriyle her an yanlarında olacaklarında ifade etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir