• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Bismil'de öğrenciler projelerini sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil Kaymakamlığı, Özgürlük Bulvarı’nda sabah saatlerinde "1. Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği" düzenledi. Şenliğin açılışına; Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, daire müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Şenlik açılışında konuşan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, "Öğrencilerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmaları burada sergiliyor. Bismil’de ilk kez düzenlendiğimiz şenliğe vatandaşların ilgi göstermesini istiyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı birbirinden güzel projeler ve eserler var. Bunların hepsi görülmeye değer. Stantlar bugün akşama kadar ziyarete açık olacak." dedi.

Her türlü kalkınmanın temelinde eğitim olduğunu ifade eden Bismil Kaymakamı Bakır, “Öğrenciler tarafından yıl içerisinde hazırlanan bir birinden ilginç bilim eserleri, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Okullarımızda çocuklarımızı sadece Matematik, Fizik, Kimya ve diğer derslerin öğretmenin yeterli olmadığı aşikârdır. Geleceğimizin en iyi şekilde hazırlanması gelecekte toplumuzun, insanımızın ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olması sanatsa, kültürel, sportif alanda insani ve davranış alanında yeterli donanıma sahip olması tüm eğitim kadromuzla gayret ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Öğrenciler açtığı sergide Hz Muhammed (s.a.v)’i anlatan şiirler okunurken sembolik Kabe de sergide yerini aldı. (Hasan Gündüz)

Bu haberler de ilginizi çekebilir