• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Hayvan yetiştiricileri süt fiyatlarından memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Köylünün sıkıntı ve şikâyetleri bitmek bilmiyor. Köylünün yaptığı her işte zararına çalıştıklarını öne süren hayvan yetiştiricileri bu kez süt fiyatlarının düşük olmasından şikâyet etti.

Masrafların her yıl artmasına karşılık ürünlerinde kayda değer her hangi bir fiyat değişikliğinin olmadığını söyleyen hayvan yetiştiricileri, ilgililerin köylünün sorunlarıyla ilgilenmelerini istedi

“Ne boş kalıyoruz ne de çalışıyoruz’’

Mevcut süt fiyatlarının masraflarının maliyetine bile denk gelmediğini ifade eden İsmail Sosan; “Geçen yıl ile bu yılın fiyatı aynı. Hiçbir fark yok. Süt yine geçen yıl olduğu gibi 650 TL. Bu fiyat bizi kurtarmıyor fakat köylüyüz. Mecburen bu işe giriyoruz ve yapmak zorundayız. Ben mandıraya günde 26-27 kilo süt veriyorum. Geçen yıl yemin torbası 40 TL idi bu yıl ise 50 TL. Samanın tonu 250 TL idi bu yıl ise 400 TL. Eğer fiyat 1 TL olsaydı belki masraflarımızı kurtarırdık. Yani bizim durumumuz şuna benziyor. Ne boş kalıyoruz ne de çalışıyoruz.  Kârımız ile zararımız birbirini kurtarmıyor. Şuan durumumuz iyi değil bakalım sonumuz ne olacak’’ şeklinde konuştu.

İlgili kurumlar ciddi manada köylünün sorunlarıyla ilgilensin’’

Kimsenin köylünün sorunlarıyla ilgilenmediğini, köylünün yaptığı hemen her işte zararına çalışmak zorunda kaldığını iddia eden Seyithan Sosan ise; “Hiçbir işte bir denge yok. Köylü her neye el atıyorsa zarar ediyor. Masraflarımız artıyor. Her yıl hayvancılıkta kullandığımız tüm ürünlere zam gelmesine rağmen hayvanımızın, etimizin, sütümüzün fiyatlarında kayda değer her hangi bir iyileştirme yapılmıyor. Çalışıyoruz fakat tüm emeklerimiz boşa gidiyor. Tarım ve ilgili kurumların ciddi manada köylünün sorunlarıyla ilgilenmesi gerek’’ ifadelerine yer verdi.

Yetiştiriciler, köylünün kazanabilmesi için hemen her işlerinde kooperatifleşmeye gitmeleri ve ortak akılla hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir