• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
TİLKİYİ HAKEM EDİNMEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd Allah’a mahsustur. Salat ve selam O’nun Resulü Hz. Muhammed (S.A.V)’e, Ehl-i Beytine, Ashabına ve tüm iman ehline olsun. Amin

AMERİKA’NIN ORTADOĞU’DA HAKEMLİĞİ

İki kedi bir tabak yoğurdu paylaşamıyor ve sürekli kavga ediyorlarmış. Tilki onlara uğrar niçin kavga ettiklerini sorar. Kediler bir tabak yoğurdu paylaşamadıkları için kavga ettiklerini söylerler.

Tilki de “Tam kurnazlık zamanı” der. Kedilere: “Durun sizin aranızda hakem olayım.” Kediler tilkinin hakemliğini seve seve kabul eder. Tilki gidip bir terazi getirir ve ortaya bırakır.

Kediler teraziyi görünce tilkiye tam güven duyarlar. Kurnaz tilki yoğurdu terazinin her iki kefesine de boşaltır. Bir kefesine ise biraz fazla yoğurt koyar. Kedilere dönüp, “Bu kefedeki biraz fazla olmuş.’’ der. Eşitlemek için fazla olan kefeden yemeye başlar, kediler de sadece seyrederler. Tilki diğer kefenin ağır gelmesi için birinci kefeden yoğurdu fazla yer, böylece bir o kefeden, bir bu kefeden yoğurdu silip süpürünceye kadar yer.

Kediler uyanıncaya kadar tilki bir güzel karnını doyurur. Kediler ise kendi aralarında yoğurdu paylaşmadıklarına çok pişman olurlar ama nafile. Artık olmuşa ve bitmişe çare yok. Tilki oradan ayrılırken kediler büyük bir hayıflanma ve pişmanlık içinde tilkini ardından bakakalırlar.

Ortadoğu’da Müslümanların durumu da biraz bu hikâyedeki olaya benzer. Müslümanlar, Kur’an ve sünneti paylaşmıyorlar. Tam aksine Kur’an ve Sünnet yerine Sünni ve Şia isimlerine takmışlar, takılmışlar. Her biri, benim mezhebim daha haktır deyip bir kavgaya tutuşmuşlar. Amerika tilkisi Sünnilere ve Şia’ya uğrayıp niçin kavga ediyorsunuz diye sorar. Sizin aranızda hakem olayım der. Şia’ya, “Sizin mezhebiniz Kur’an, Sünnet daha yakındır. İsterseniz Sünnilere karşı size silah yardımı yapalım.” derler. Şia da, burada benim mezhebim hakim olsun benim mezhebim haktır anlayışına sahip olur.

Amerika diğer taraftan Sünnilere de uğrar. “Sizin mezhebiniz Kur’an – Sünnete daha yakındır, isterseniz Şia’ya karşı size silah yardımı yapalım.” der. Aynı şeyleri Sünnilere de telkin eder. Sünniler de benim mezhebim burada hakim olsun, der.
Maalesef her iki taraf eskiden daha fazla bir iştiyakla kardeş kanı akıtmaya yakıp yıkmaya başlar, Amerika bir yandan silahını satıp, diğer yandan petrolü götürürken, doğan her yeni gün Müslümanların başına felaketi ve acıyı getirir. Gün gelecek Müslümanlar Amerika’nın ardından büyük bir pişmanlıkla bakakalacaklar. Geride kalan ise büyük bir enkaz Müslüman topluluğu.

Tilkiyi hakem edinenler hiçbir zaman yoğurttan nasipleri olmayacak. Daha fazla tilkilerin oyunlarına kanmamak dileği ve duası ile.

GÜRSEL ALDEMİR - E TİPİ CEZAEVİ 5 C- BİTLİS 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir