• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Hurma tezgâhlarda yer almaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma da Ramazan ayı öncesi Gaziantep’te tezgâhları süslemeye başladı.

Kalitesine göre hurma fiyatlarının değiştiğini söyleyen GATEM esnafından Abdulkadir Meriç, “Kalitesine göre hurma fiyatları 5 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıkıyor. Özellikle Mebrum hurması çok fazla satılıyor. Kilosu 15 liradan başlıyor ve 35 liraya kadar çıkıyor. Mebrum hurmasını çok fazla satılmasının nedeni ise vatandaşların yıllardan beri bu hurmaya alışmış olmaları. Medine'ye giden vatandaşlar da Mebrum hurmalarından getiriyor. Mebrum hurması çok kaliteli olmasa da tadı güzel. " şeklinde konuştu.

Ramazan ayının yaklaşması ile hurma satışlarında artış olduğunu belirten Meriç, "Hurma satışları iyi gidiyor. Ramazanın yaklaşmasıyla daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Müşterilerimiz ucuz ancak kaliteli olan hurmaları isliyorlar. Bizde hurma çeşidi olarak Tunus, İran, Bağdat, Mebrum bulunuyor." dedi.

Hurmalara vatandaşlar tarafından ilgi gösterildiğini belirten Sinan Özkan ise, "Hurma satışları Ramazan’a 10 gün kala artar. Alışverişe şimdiden başlayan vatandaşlarımız var. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya çok fazla talep oluyor. Talebin bu kadar fazla olması hurma fiyatlarında da biraz oynamaya neden oluyor. Fiyatlar genel olarak 5 liradan başlayıp kalitesine göre daha yukarılara çıkıyor. Ekonomik açıdan uygun hurmalar tercih ediliyor. Bizim en çok sattığımız hurma çeşidi Tunus hurması. Kalite olarak düşük ama ekonomik olarak uygun olması nedeniyle vatandaşlar en çok buna rağbet ediyorlar. En düşük hurma fiyatı 5 liradan başlıyor.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir