• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Mersin'de 375 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin’de ders, ödev ve sınav koşuşturması ile geçen bir eğitim öğretim dönemi daha sonra erdi. 11 bin 923 derslikte eğitim gören yaklaşık 375 bin öğrenci bugün, eğitim aldıkları 22 bin 194 öğretmenin elinden karnelerini alarak yaklaşık 3 ay sürecek olan bir tatil dönemine girdi.

Merkez Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi’nde yapılan karne törenine İl Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, ilçede görev yapan okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Okul bahçesinde yapılan törenin ardından karne dağıtımına geçildi. Vali Yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdürü, sınıflara girerek öğrencilere karne dağıttı.

Öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program son buldu.

Karnelerini alan öğrencilerden karnesi iyi olanlar sevinç yaşarken, karnesi kötü olan öğrencilerin ise pek sevinemedikleri görüldü.

 Yorucu bir eğitim öğretim yılının ardından yaklaşık 3 ay boyunca tatil yapacak olan öğrenciler, okulu bitirmenin rahatlığı ile okullarından ayrıldılar.  

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının ilk zili ise 15 Eylül Pazartesi çalacak, ilk dönem karneleri ise 23 Ocak 2015 Cuma günü alınacak. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir