• DOLAR 32.593
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2423.236
  • ...
Ergani'de karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani merkez ve köylerde 141 okulda eğitim ve öğretim gören 33 bin 330 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. 2013–2014 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kaymakam Sinan Batmaz, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Batmaz şunları söyledi: “Karnelerinizi bugün aldınız. Kiminiz sevindi, kiminiz üzüldü. Bu yıldan ders alarak seneye şimdiki karnenizden daha iyisi için çalışmalısınız. Rakibiniz kendiniz olmalısınız. Şunu unutmamalıyız ki not demek her şey demek değildir. Bizim öncelikli hedefimiz; çevresine yararlı, devletine ve milletine bağlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu bir nesil yetiştirmektir. Sizleri böyle görmek istiyoruz.”dedi.

Velilere de seslenen Kaymakam Batmaz,  “Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle, karnelerini değerlendirirken çocuklarınızın kişiliklerini ve öz güvenlerini zedelemeyin. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Çocuklarınızı her haliyle sevin ve daha iyi olması için onlara yol gösterin, rehberlik edin. Karne sadece öğrencinin değil, okul idaresinin, öğretmenin, ailenin kısaca hepimizindir. Hepimiz kendimizi sorumlu hissetmeli, eksikliklerimiz varsa el birliği ile tamamlamalıyız.”şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, katıldığı karne dağıtım töreninde öğrencilere tatilde kitap okumaya daha çok önem vermelerini istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atabey açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sevgili Öğrenciler, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Biz sizlere yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Yeter ki sizler de kendinize güvenin. Karnesinde kırık notları olanlar üzülmesin, çalışarak telafi etme fırsatları olacak. Biraz özen ve kararlılıkla her zorluğun aşılacağına inanıyor ve sizlerden umutlu olduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Emin olun ki çalışırsak, birlik ve beraberliğimizi korursak, gelecek daha iyi ve daha aydınlık olacaktır. Değerli öğretmenler, Sizler toplumun öncüsü, geleceğin gönüllü mimarlarısınız. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz ve emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Saygıdeğer veliler, Eğitimde, okul ile aile iç içe olmalı ki birlikte daha iyi neticeler alınabilsin. Bu işler de sizsiz olmaz.  Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.  (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir