• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
"İmam hatip ortaokullarının açılması büyük bir fırsat''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Farabi İmam Hatip Ortaokullarının yeniden açılmasının özellikle İslami hassasiyeti olan aileler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen öğretmenler, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

Okullarının “Yıl Sonu Hasbihal etkinliğinde’’  değerlendirmede bulunan  Farabi İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü öğretmeni Cevat Bal, Farabi İmam Hatip Ortaokulundaki çocukların din eğitimi konusunda azami derecede istekli olduklarını söyledi.

İslami eğitimin resmi eğitim sisteminin içerisine girmesinin çok önemli olduğuna vurgulayan Bal, “Biliyorsunuz imam hatip okulları 18 ağustos 1997 de alınan bir kararla kapatıldı. 30 Mart 2012’de bu okullar tekrar açıldı. Yaklaşık 15 yıllık bir aradan sonra bu okulların açılmasını özellikle İslami hassasiyeti olan kesimler için büyük bir nimet ve fırsat olarak değerlendiriyoruz.  Çünkü bu okulların açılmış olması İslami din eğitiminin yeniden resmi eğitim sistemi içerisinde kendine yer bulması anlamına geliyor. Bu da bizim için büyük bir kazanımdır’’ dedi.

Bu kazanımı iyi değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Bal; “Hayatın içerisinde bir âlimin herhangi bir fikrin etrafında kümelenen farklı İslami toplulukların küçük derecikler şeklinde akıp büyük dere olarak kendilerine yer buldukları zemin İmam Hatip vasatıdır. Bu anlamda İmam Hatibi önemsiyor ve değer veriyoruz. Öğrencilerimizle sene içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetlerin,  öğrencilerimizin İslami kimlik ve kişiliklerinin gelişmesi noktasında yapmış olduğu etkileri yapmış olduğumuz faaliyetlerle halka açık bir programlarla gösteriyoruz ve yaptığımız etkinliklerin faydalı olacağını düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

İmam hatiplerde öğrencilerin gördüğü eğitimin çeşitli etkinliklerle halka açık programlarla duyurulmasının çok önemli olduğunun altını çizen Bal, yapılacak olan görsel etkinliklerin halkın çocuklarını İmam Hatiplere göndermesi konusunda çok etkili olabileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Öğretmen olarak kendilerinin örenci ve öğrenci velilerine çocukların eğitimleri konusunda her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını belirten Bal, okullarda İslami eğitim konusunda güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir