• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Görmez, Adana Valisi ve ÇÜ Rektörünü ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen Berat Kandili programına katılmak üzere Adana'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İl Müftüsü ve ilçe müftüleriyle beraber yeni atanan Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.

İlk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez daha sonra Vali Mustafa Büyük’ün makamına geçti.

Vali Mustafa Büyük ile bir süre sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Büyük’e Adana’daki görevinde başarılar diledi.

Görmez’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Büyük, “Berat Kandili’nin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Görmez, Rektör Kibar’ı ziyaret etti
Valilik ziyaretinin ardından Görmez, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, İl eski Müftüsü Mehmet Barış, ilçe müftüleri, ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in de bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Görmez, Rektör Prof. Dr. Kibar’a, “İslam Hadisleri“ adlı kitap ve DVD seti hediye etti. Prof. Dr. Kibar da, Görmez’e teşekkür plaketi takdim etti.

Görmez ve Kibar, Camii inşaatını gezdi
Rektörlükteki ziyaret ve sohbetin ardından heyet, Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatını ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Görmez, işçilerle de tek tek sohbet etti. Camiinin projesini çok beğendiğini belirten Görmez, inşaatın en kısa zamanda bitirileceğini müjdeledi. Görmez, inşaatı yürüten yetkililere, camii iç dizaynıyla ilgili bazı detaylara daha dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Özellikle iç ve dış ışıklandırma sistemlerinin önemine değinen Görmez, bu konuda hassasiyet gösterilmesini rica etti.   (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir