• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Komplocu Aynada Kendisini Görür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber / Yorum

Zaman’da 10 Haziran’da çıkan bir haber, malum zihniyetin hiç de değişmediğini ortaya koyuyor.

Hükümetin kendilerine karşı kumpas kurduğunu iddia ederken bile birilerine kumpas kurmayı düşünebilmek büyük yetenek ister!
“Derin devletin sahibi değişse de zihniyeti ve metotları değişmiyor. Kopya psikolojik harp teknikleri ve tek yumurta ikizi algı operasyonları aynen devam ediyor. Suç kurgulama, suçlu üretme ve toplumsal lincin ardından hukuku devreye sokma taktikleri de dönemden döneme aktarılıyor.

‘Meçhul İtirafçı’dan, Zaman Gazetesi’nin bir yöneticisine gelen mektup, bu konuda ne kadar ileri gidilebileceğini gösteriyor. İhbar mektubu, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatlarına ulaştırıldı. Konu ile ilgili çalışma yapan avukatlık bürosu, benzer ihbarları bir araya getirerek suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, haksız ve mesnetsiz bir karalama kampanyasının yürütüldüğüne dikkat çekildi. Avukat Nurullah Albayrak, kendilerine gelen ihbar mektuplarını yargıya iletirken, gelen bir ihbarı şöyle aktardı: “Cemaatin terör örgütü kapsamına sokulması ve cemaat mensuplarının tutuklanması amacıyla çalışmalar yapıldığı, bu çalışmalar kapsamında terör örgütü mensupları tarafından cemaat ile bağlantılı olan yerlere silah ve patlayıcı malzeme yerleştirileceği, faili meçhul eylem düzenleneceği ve cemaate operasyon yapılacağı ifade edilmiştir.”

Meçhul ihbarcıya göre üç aşamalı bir plan yapıldı. Mektupta planlar şöyle deşifre ediliyor: “Birinci aşamada cemaatinizin şiddete başvurabileceğine halkı inandırmak için cemaate ait bir kuruma yönelik faili meçhul büyük bir eylem gerçekleştirilecek. İkinci aşamada Diyarbakır’da Hizbullah içerisinde faaliyet gösteren Emrullah Kaya isimli şahıs tarafından cemaatinize sızdırılarak yönlendirilen iki Hizbullah militanı vasıtasıyla birden fazla kurumunuza birbiriyle ilintili silah ve patlayıcı malzemeler yerleştirilecek. İlk iki aşama için ciddi mesafe aldılar. Üçüncü aşamada, yerleştirilen patlayıcılardan bir tanesi kullanılarak güvenlik güçlerinin kuruma müdahale etmesi sağlanacak ve kamuoyuna intikam almak isteyen cemaatin hazırladığı bombaların yapım aşamasında patladığı ve başka malzemelerin de bulunduğu mesajı verilecek. Akabinde cemaate ait diğer kurumlara operasyonlar yapılarak patlamada bulunan malzemelerle teknik açıdan bağlantılı diğer malzemelerin de farklı mekânlarda bulunması sağlanacaktır. Böylece, halk sanki cemaat teröre bulaşmış gibi ikna edilecek, cemaatin üst düzey yönetici ve kurumlarını hedef alan bir dizi operasyon gerçekleştirilecektir.”

Suç ihdas etmeyi en iyi kendilerine yakın polisler bilir. İhya Der davasında “suç delillerinin” nelerden oluştuğunu herkes biliyordu.

Yalnızca kendi ellerinde olan kimi belgeleri “Elleriyle koymuş gibi” bulmuşlardı dernek binasında.

“Kendi” polisleri suç ihdas etmiş, “kendi” savcıları suçlamış, “kendi” hakimleri de ceza vermişti İhya Der üyelerine. Jitemci E. Y. üzerinden Türkiye çapında İslami STK’lara yönelik gerçekleştirilen operasyonlardaki hukuk tanımaz tutumu da unutmadık.

Kendi içlerine bakıyorlar, hile, kumpas ve hukuksuzluk görüyorlar. Herkesi kendileri gibi sanıyorlar.

Birileri de onları aynı yerden, aynı yöntemle vuracak diye korkuyorlar.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir