• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Arınç'tan rehine açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Musul'daki son durum, rehineler ve Diyarbakır'da bayrak indirmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Arınç, Musul’da rehin alınan Türkiye vatandaşlarıyla ilgili olarak  “Ümit ediyorum ki çok kısa bir zaman içinde bugün bir müjdeyi alabilecek noktadayız." ifadelerini kullandı.

Konsolosluğa yapılan saldırı ve oradakilerin rehin alınmasının Türkiye'ye yönelik bir saldırı olmadığını belirten Arınç, Türkiye'nin hedef olmadığını ifade etti.

MHP'li bir vekilin bunların olacağı biliniyordu da neden gereken yapılmadı şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Arınç, elde ettiği her bilgiyi paylaşamayacaklarını dile getirerek, "Sinan Ogan dışişleri içerisinden elde ettiği bilgileri Meclis'e götürüp şov yapmasını ben olumlu bulmuyorum. Konsolosluğa girileceğini biliyorduk ve gerekeni yaptık. İrtibat devam etmiştir. İçeride 30 kişiden bahsediliyor ama içerde kadın ve bebek de var insanımız var. Çatışma olması halinde hepsini can güvenliği tehlikeye girecek biliyoruz. Ellerinde silahla burayı terk edin diyen birine devlet onlarla çatısın mı der yoksa orayı terk edin mi der?

Bin kişiden bahsediyoruz hepsinin elinde silah tank ve güç var bu yüzden bunlar çıkmaya zorluyor. Bazılarının somun pehlivanlığı yapmasını doğru bulmuyoruz ve kısa sürede yurttaşlarımıza ulaşacağız." dedi.

Rehin alınan şoförlerin emin bir yerde olduklarını bildiklerini belirten Arınç, serbest bırakıldıkları noktasında bazı açıklamalar olduğunu ama buna katılmasının şu anda mümkün olmadığını söyledi. Arınç, şoförlerin bir yerden Türkiye'ye doğru veya kendi araçlarını alıp Türkiye'ye dönebilecek noktada olmadıklarını ifade etti.

Arınç, Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Çok bilgi kirliği var 2 noktada ben bu soruları açıkladım. Türkiye'de 3 bin IŞİD militanı var derseniz hakikat dışıdır, varsa nerede var ne yapıyorlar nerede toplanıyorlar? Kasım ayında ABD'ye gitmiştim bölgemizdeki olayları konuştuk. Bu meseleler de gündemdeydi. ABD'de biliyor ki, Türkiye'de aşırı unsurlar olabilir, hattan bunların yayın organları d aolabilir ama bunları benımseyen bunlardan emir alan bir topluluktan bahsedemezsiniz. Bu işe ilgi duyan kandırılmış cihad edeyim diyen insanlar tabiî ki 3-5 kişi olabilir. Bunların cezasını verebilirsiniz... Türkiye'de kesinlikle böyle bir şey yok…

Bilinçli olarak Türkiye'den bir yardım, kişi, silah ve maddi destek olarak gitmiş midir? Hayır. Buna kesinlikle 'hayır' diyebiliriz. Bütün dünya da bunu böyle biliyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir