• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Beraat Gecesi Ağrı'da ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI  - Ağrı merkezinde bulunan camilerde Beraat gecesine özel olarak program düzenlendi. Düzenlenen programlara ilgi gösteren Ağrılılar camilere akın etti. Cami dışında bulunan halkın istifade etmesi amacıyla ses sistemlerinin dışarıya kurulmasıyla beraber okunan Kur’an-ı Kerimler, mevlid-i şerifler ve salavatların Ağrı’nın semasında yankılanması tüm kentte manevi bir atmosfer oluşturdu.

Programlara katılan halk namaz kılıp, dualara hep beraber amin diyerek gecenin manevi havasından istifade etmeye çalıştılar.

Programın işlendiği camilerden Merkez Camii ise halkın yoğun ilgisi ile doldu. Özkan Özalp Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, imam hatiplerden oluşan ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.
Salâvat ve zikirlerin yapıldığı programda İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç ise kısa bir konuşma yaptı.

Dilmaç, mübarek gecelerin birer fırsat olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, yapılacak olan ibadet ve zikirlerin Allah katında büyük bir değerinin olduğunu kaydetti.

Program, İl Müftüsü İbrahim Gemici’nin yaptığı dua ve ardından kılınan Yatsı namazı ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir