• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Yanan Mahkum Yakınlarından Şok İddia!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`dan İstanbul`a giderken, Kayseri`nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında motor bölümü alev alan ve kısa sürede demir yığınına dönen cezaevi nakil aracında diri diri yanarak yaşamını yitiren 3`ü mahkum ve 2`si tutuklu 5 kişinin DNA testiyle kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Cenazeleri almak için Kayseri`ye gelen ölenlerin yakınlarından Fetullah Karabalı, ölen tutuklu yeğini Akif Karabalı`nın uçakla götürülmesi için başvurduğunu ancak kabul edilmediğini iddiasında bulundu.

Fetullah Karabalı, "Muş Cezaevi`ne başvurarak, yeğenimin uçakla gönderilmesini istedim. Gerekirse diğer mahkumların biletini de biz alalım dedim ama kabul etmediler. Şikayetçiyiz" dedi.

Cezaevi aracında kaldıkları bölümün kilidi açılmayınca diri diri yanarak ölen tutuklu Akif Karabalı ve Abdülsettar Ölmez ile hükümlüler Medeni Demir, Sinan Askan ve İsmet Evin`en dün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Morgu`na getirilen kömürleşmiş cesetlerinde kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Yakınlarından alınan DNA örnekleriyle cesetlerden alınan örnekler Ankara Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Oradan gelecek sonuca göre kimlik tespiti yapılıp cenazelerin kendilerine teslim edilmesini bekleyen Akif Karabalı, Abdülsettar Ölmez, Medeni Demir ve İsmet Evin`in yakınları olayda ihmal, hatta kasıt olduğunu ileri sürerek şikayetçi olacaklarını söyledi. Ölenlerden Sinan Askan`ın yakınları ise henüz Kayseri`ye gelemedi.

"UÇAKLA GÖTÜRÜLMESİNİ İSTEDİM, İZİN VERİLMEDİ"

Muş`tan yeğeni Akif`in cenazesini almak için Kayseri`ye gelen Fethullah Karabalı, yolda gelirken cezaevi aracının yandığı Pınarbaşı yakınlarındaki olay yerini gördüklerini söyledi.

Fetullah Karabalı, yeğeni Akif`in hükümlü değil tutuklu olduğunu, ifadesine başvurulmak üzere 3 gün önce İstanbul`a götürülmek üzere Muş Cezaevi`nden alındığını ve Van`da 36 saat beklettikten sonra götürülürken olayın meydana geldiğini anlattı.

Yeğeninin İstanbul`a uçakla götürülmesi için başvurduklarını ancak kabul edilmediğini ileri süren Fetullah Karabalı şunları söyledi:

"Yeğenimi uçakla götürmek için Muş Cezaevi`ne başvurduk. Cezaevi Müdürüne `Onunla giden arkadaşlarının da uçak biletlerini biz alalım aynı gün gitsin geri dönsün. Sadece ifade vermeye gidiyor` dedik, kabul edilmedi.

Akif, İstanbul`a 5 yıl önce kavga olMuş aracılık yapmış, ifadesini almaya götürüyorlar. Muş Cezaevi de yüzde yüz suçludur. Muş Cezaevi Müdürü beni telefonla aradı özür diledi. Özür dilemekle olmaz. Savcılığa bildireceğim dedim."

"BU OLAY KOMPLODUR"

Yanan cezaevi aracında şoförler ile jandarmalarının kurtulup, tutuklu ve hükümlülerin yanarak ölmesinin `komplo` olduğunu ileri süren Fetullah Karabalı, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Adalet Bakanı neden sadece 5 mahkumun yandığını açıklasın. Askerler ve şoförler kurtuluyor, mahkumların ölmesine sebep oluyor. Adalet Bakanı da olsa bilgi vermesi gerekir. 5 ceset var. Ne asker, ne polis, hepsi mahkum. İki üç kurşun sıksalar o kapı yine açılır.

Yananlar gariban, Doğu çocukları, bu ayrımcılık. Mazotlu arabanın motorunun yandığını ilk kez görüyorum. Benzinli ya da Lpg`li yanar. Bu araçlar üstüne mazot döksen yine yanmaz. Kaçak yakıttan da yanmaz. Akif`in Van`la hiç bir ilgisi yok, 36 saat orada kalıyor. 3 gün boyunca at sırtında olsa İstanbul`a giderdi. Cenazelerimiz tanınmaz halde açıklama istiyoruz. Şoförden, astsubaydan ve askerlerden şikayetçiyiz. İki avukatımızla olayı takip ediyoruz."

Fetullah Karabalı, yeğeni Akif`in askerliğini yeni yaptığını, ehliyet aldığını ve sabıkasının bulunmadığını belirterek, "Mahkum değildi. İnsan her şeyden tutuklanabilir" dedi.

DİĞER ÖLENLERİN YAKINLARI DA TEPKİLİ

Cezaevi aracında yanarak ölenlerden hükümlü İsmet Evin`in amcası İsmail Evin de cenazeyi almak için Hakkari`den geldi. Yeğeninin İstanbul`da cezaevinden Van`daki uyuşturucu davasının perşembe günkü duruşmasına getirildiğini söyleyen İsmail Evin,

"Önceki gün mahkemesi vardı. Öğleden sonra olması gereken duruşmayı öğleden önceye almışlar. Mahkemeden sonra İstanbul`a götürüyorlardı. Adalet Bakanlığı`ndan açıklama istiyoruz. Kasıt olduğunu düşünüyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız. Kurtulan askerlerle de görüşmek istiyoruz" dedi.

Ölen hükümlülerden Medeni Demir`in oğlu Demir Demir de cezaevi aracında herkesin kurtulup sadece mahkumların yanarak ölmesinin `canilik` olduğunu söyledi.

Babasının yanmasının kaza olduğuna inanmadığını öne süren Demir Demir, uçakla götürmelerine izin verilmediğini, linkin daha güvenli olduğunun söylendiğini anlattı.

Cezaevi aracında yanarak ölen tutuklu Abdülsettar Ölmez`in amcasının oğlu Baki Ölmez, "Mahkumların cayır cayır yanması seyredildi, müdahale edilmedi.

Komplo değilse Adalet Bakanı bize açıklasın. Suçu ne olursa olsun böyle ölmeyi hak etmediler. Cinayet bile işlemiş olsalar bu ölümü hak etmemişlerdi. 1620 kilometre nakil zaten kanunen de doğru değil" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir