• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Beraat gecesinde camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Üç aylardan Şaban ayının orta gecesi olan ‘Beraat Kandili’ tüm yurtta olduğu gibi Çınar’da da Müslümanlar tarafından dua, zikir ve ibadet ile geçirildi.

Genç, yaşlı, çocuk, kadın müminler bu gecenin feyzi ve bereketinden nasip almak için camilere akın ettiler. Camiler, cemaatle dolup taşarken, zulüm ve işgal altındaki Müslümanlar için dualar edildi.

Çınar Dörtyol camiinde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cami imamı Abdülbaki Ermiş, gecenin önem ve ehemmiyetinden bahsederek Hz. Muhammed’in (sav) bu geceye özel bir önem verdiğini belirterek gecesini ibadet ile gündüzünü de oruç ile geçirdiğini belirtti.

Molla Abdülbaki Allah’ın bu gece semada kendisine el açıp dua eden, istekte bulunan ve tövbe eden kullarını beklediğini belirtti. Tövbe eden her kulun tövbesinin kabul edileceğini belirten Molla Abdülbaki, müşrikler, insanlar arasına fitne sokanlar, akraba ile alakayı kesenler, anne-babasına kötülük edenler, Müslümanlara eziyet verenler, kibirli olanlar, içki içenlerin bu gecede Resullah’ın ifadesi ile af olmayacağını belirtti.

Camide düzenlenen programda Süleyman Güler mevlidi şerif ve ilahiler seslendirdi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program yapılan dua ve ikramlarla sona erdi.  (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir