• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Öğrencilere trafik eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik trafik bilinci oluşturmak amacıyla trafik eğitimi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Başbakanımız tarafından imzalanarak yürürlüğe giren ‘Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ kapsamında,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığının (IPA) işbirliği ve OPET’in desteğiyle 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik Çocuklar İçin Trafik Eğitimi ( Trafik Dedektifleri) Projesi taraflarca imzalanan protokol ile hayata geçirilmiş olup, 2013-2014 yılı Eğitim-Öğretim yılı Mayıs Haziran ayı içerisinde 2,7 ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik ilimiz ilköğretim ve liselerde toplamda 7500 öğrenciye ulaşılması hedeflenmiştir.” denildi.

Eğitimlere önümüzdeki yıllarda da devam edileceğinin belirtildiği açıklamada, trafik polisleri tarafından öğrencilere, emniyet kemerinin önemi,  trafik ışık ve levhalarına uyma, okul servis araçlarında yapılması gereken hal ve hareketler, kavşaklarda güvenli geçiş yöntemleri, araç sürücülerinin seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yapmasının sakıncaları ve doğuracağı zararları konusunda eğitimlerin verildiği belirtildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir