• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Adilcevaz sahilinde çöp toplama kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Adilcevaz Belediyesi ve Adilcevaz Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle başlatılan çöp toplama kampanyası kapsamında öğrenciler, Van Gölü sahilini temizledi.

Adilcevaz ilçesinin tarihi yapısı ve turizmiyle bölgenin en güzel ilçelerinin başında geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin temizliğiyle örnek olduğunu belirtti. Gürsoy, temizliğe önem verdiklerini belirterek, “Yaz aylarının gelmesiyle sahil şeridindeki temizlik çalışmalarını hızlandırıyoruz.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden yüzlerce aile gelip göle giriyor, tatillerini burada geçiriyorlar. Biz Adilcevaz Belediyesi ve Adilcevaz Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle sahillerimizi temizleyip, hemşerilerimize ve misafirlerimize temiz bir Van Gölü sahili hazırlıyoruz.” dedi.

Adilcevaz sahili Van Gölü’nün en uzun ve en temiz sahili olduğunu belirten Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Çelik, son yıllarda sahildeki kirliliğin artığını ifade etti.

Çelik, piknik yapan vatandaşın sahili kirli bırakarak terk ettiğinden yakınarak, “Son zamanlarda vatandaşlarımız sahilde yaptıkları mangal ve piknik nedeniyle oluşan çöpleri temizlemeden ayrılıyorlar. Durum böyle olunca sahillerimiz haliyle kirleniyor. Adilcevaz Belediyesi ile işbirliği yaparak sahillerimizi temizliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” Şeklinde halkın daha duyarlı olması konusunda çağrıda bulundu.

Öğrenciler temizliğe başlamadan önce Soma’da meydana gelen elim kaza sonucu hayatını kaybeden maden işçileri için pankart açarak yaşanan acıyı paylaştıklarını gösterdiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir