• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Madenci Ailelerine Maaş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ekipleri, Soma’daki faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerini ziyaret ederek maaş ve ölüm geliri ödemesiyle ilgili işlemleri tamamlıyor. Hak sahiplerine maaşları, gelecek haftadan itibaren ödenmeye başlanacak.

SGK Manisa İl Müdürü Nesrin Aras, İnönü Mahallesi`nde oturan ve faciada hayatını kaybeden işçilerden Sefer Hazar’ın eşi Hatice Hazar’ı evinde ziyaret ederek önce başsağlığı dileğinde bulundu ardından ölüm geliri ve maaşla ilgili belgeleri teslim ederek cenaze yardımıyla ilgili bilgiler verdi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aras, kaza sonrası isimler tespit edilir edilmez bakanlık bünyesinde oluşturulan kriz masasının çalışmaya başladığını, ölüm geliri ve maaş bağlanmasıyla ilgili işlemlerin kısa sürede tamamlandığını belirtti.

Haziran ayı sonunda tamamlanması planlanan çalışmaların hedeflenenden önce bitirildiğini ifade eden Aras, “Cenaze yardımıyla ilgili işlemler tamamlandı, ödemeler başladı. Ölüm geliri ve ölüm aylıklarıyla ilgili de tebligat aşamasındayız. Elimizdeki dosyaların tamamı bitti. 17-26 Haziran`da maaşlarını almaya başlayacaklar" dedi. Böyle bir dönemde insanlara ‘bize başvurun şu formu doldurun’ demenin sıkıntılı olacağını düşündüklerini dile getiren Aras, "Onlara yardımcı olabilmek amacıyla adreslerine giderek elden teslim ediyoruz. Ayrıca ihtiyaç ve taleplerini de alıyoruz” diye konuştu.

Aras, yaşamını yitiren 301 sigortalıdan 67’sinin yakınlarına maaş bağlanması konusunda yasal düzenlemenin beklendiğine işaret ederek, yasa çıkar çıkmaz maaş bağlayabilecek durumda olduklarını kaydetti.

“Hedefimiz bu hafta içinde süreci tamamlamak” diyen Aras, diğer illerde ikamet eden madenci yakınlarına da SGK müdürlükleri tarafından belgelerinin elden teslim edileceğini ifade etti.

"Kolumuz kanadımız gitti"

Maaş ve ölüm geliriyle ilgili belgelerini teslim alan Hatice Hazar ise hiçbir maaşın, eşi Sefer Hazar’ı geri getirmeyeceğini bildirerek, “Allah razı olsun çok yardımcı oluyorlar ama giden geri gelmez bir kanadımız bir kolumuz gitti” dedi.

SGK`nın yürüttüğü çalışma kapsamında faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 234’ünün 578 yakınına ölüm ve gelir aylığı bağlanmasıyla ilgili çalışma başlatılmıştı. Kalan 67 madencinin ise sigortalılık süreleri dolmadığı için yakınlarına maaş bağlanamaması üzerine bu madencilerle ilgili yasal değişiklik yapılması için çalışma başlatılmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir