• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
UHİM`den eylem yapan ailelere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Uluslarası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM), çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Ziyarette ailelere sonuna kadar destek olacaklarını söyleyen UHİM Genel Sekreteri Veysel Başar, annelerin çocuklarını istemelerinden daha doğal insani bir talebin olamayacağını vurguladı.

Evlatları gelinceye kadar ailelerle birlikte olacaklarını kaydeden Başar, “Diyarbakır annelerinin ortaya koyduğu davranış, insani bir davranıştır. Bu insanlar sadece götürülen çocuklarını istemektedirler. Bu annelerin tavrının karşısında hiçbir baskı, şiddet ve yönlendirmeyi kabul etmiyoruz.” Dedi.

 Annelerin evlatlarını istediklerini ifade eden Başar daha sonra, “Çözüm sürecinin tarafı olduğunu düşünen herkesi bu annelerin dertleriyle dertlenmelerini ve çocuklarını getirecek girişimlerde bulunmalarını istiyoruz. Annelerin vicdan azaplarını dindirmelerini bekliyoruz.  Türkiye’nin vicdanı onlarla beraberdir.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir