• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
`İslam Ümmetinin Berat Kandilini tebrik ederiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beraat kandili münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu yayımladığı mesajda, İslam ümettinin hal-i pürmelal durumu için bol bol dua da bulunması çağrısı yapıldı.

Yayımlanan mesajda, beraat kelimesinin, Arapça’da ‘bir zorluktan kurtarmak be beri olmak’ gibi anlamlarına geldiği hatırlatılması yapılarak, "Şüphesiz Allahu Teala, Şaban ayının on beşinci gecesi dünyaya en yakın olan semaya iner ve kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısından daha çok günahları(veya günah sahiplerini) bağışlar." Hadisine yer verildi.

Tebrik mesajının devamında, “Yine diğer bazı rivayetlerde bu gecede yıl içinde olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar vs. her şeyin levh-i mahfuz`a yazıldığı belirtilmiştir.” Denildi.

Bu gece münasebetiyle bolca tevbe ve istiğfar edilmesi gerektiği belirtilen tebrik mesajından daha sonra, “Bu gece münasebetiyle bolca tevbe istiğfar getirmeliyiz. Peygamber Efendimiz (sav)`in, bu gece münasebetiyle yapmış olduğu uzun secdede şöyle dua ettiği rivayet edilmiştir: ‘Allah`ım, Azabından affına sığınırım.Gazabından rızana sığınırım. Senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim.” ifadelerine yer verildi.

Mesajda daha sonra, şu ifadeler ile sürdü: “Bizler de bu gece münasebetiyle hem bireysel olarak hem de İslam ümettinin hal-i pürmelal durumu için bol bol dua da bulunmalıyız. Geceyi namaz kılmakla ve Kur`an-ı Kerim okumakla ve Allah`ı zikretmekle geçirmeliyiz”

Tebrik mesajının sonunda, “Bu duygu ve düşüncelerle, berat gecesinde, ibadet ve taatlerimizle Allah`a yakınlaşmak dileğiyle tüm İslam aleminin Berat gecesini tebrik ediyoruz.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir