• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Bingöl'de "Orman katliamı" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bitlis-Muş ve Bingöl illeri arasında devam eden doğal gaz boru hattı çalışmaları sürerken orman katliamı yapıldığı ileri süren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Bitlis-Muş ve Bingöl İllerini kapsayan doğal gaz boru hattı çalışmaları devam ederken, doğal gaz boru hattının genelde ormanlık alandan geçtiği için özelikle bazı yerlerde ormanlık alanlar tahrip edilerek tarlaya dönüştürüldüğü belirtildi.

Konu hakkında konuşan ve ismini vermek istemeyen vatandaşlar, Bitlis-Muş ve Bingöl illeri arasında devam eden doğal gaz boru hattı çalışmaları esnasında adeta orman katliamı yapıldığı ileri sürüldü.

Orman alanlarının tahrip edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “ Doğal gaz boru hattı çalışmaları genelde ormanlık alanda yapılıyor. Bu iş yapanlar istedikleri şekilde hareket ediyorlar. Bunun hesabını kimse bu işi yapanlardan sormuyor.  Biz vatandaşlarda hesabını soramıyoruz. Niye? Bu iş ormanlık alanda yapıldığı için ve ormanlık alana devlet ancak müdahale edebiliyor. Biz köylüler karışamıyoruz. Karışsak suç işlemiş görünüyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Yetkililere de seslenen vatandaşlar, “Bir hizmet yapılırken, diğer taraftan oksijen kaynağımız olan ormanlar tahrip edilmesin. Gözden ırak yok edilen ormanlık alanlara devlettin bakması ve gerekli kontroller yapması lazım. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir