• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Suriyeli çocuklar kendi okullarında eğitim görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Uluslararası Şefkat Derneği tarafından Ceylanpınar ilçesi Kepez Mahallesi’nde Suriyeliler için açılan Recep Tayip Erdoğan Suriyeli Misafirler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde 260 öğrenci eğitim görüyor.

Eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hatice Esad, “Okulumuz, yaklaşık bir ay önce Suriyeli öğrenciler için açıldı. 260 öğrencimize; 1 Türkiyeli olmak üzere 10 öğretmen tarafından eğitim veriliyor. Okulumuz şuan da çok iyi durumda, inşallah gelecekte daha iyi olacak. Eğitimlerimizin devam edebilmesi için destek bekliyoruz” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı İsmail Cadan, ise şöyle konuştu: “Şuan okulumuzda  1. Sınıf 109, 2. sınıf 27,  3. sınıf 25,  4. Sınıf 27, 5 Sınıf 19, 6. Sınıf 21 ve 9 Sınıf 31 öğrencimiz mevcut, yoğun bir şekilde kayıt yapmaya gelen öğrenciler var. Öğretmenlerimiz aylık 250 dolar ücret alıyorlar.” şeklinde konuştu.

Derneklerinin okul çalışması hakkında bilgi veren Şefkat Derneği Bölge Koordinatörü Elif Dağ, “Uluslararası Şefkat Derneğimiz Suriye’den gelen misafirlerimize eğitim yardımı yapmaktayız. Ayrıca Suriyeli kadınlara meslek edinmeyi sağlıyoruz. Büyük bir dikiş atölyemiz son sistem bilgisayar ile çalışan makinelerimiz mevcut. Amacımız Suriyeli kadınların buradan memleketlerine gidince meslek sahibi olmalarıdır.”dedi.

“Suriyeliler için 5 tane okulumuz var”

Dağ açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye de 5 tane okulumuz var 2 tanesi İstanbul’da diğerleri Kızıltepe,  Hatay ve Ceylanpınar’da. Suriyeliler bizim misafirimiz. Onlar muhacir biz Ensarız. Bu insanlara yardımcı olmak savaşın korkularını üzerlerinden atmaları için elimizden geleni yapıyoruz.

Dağ, Eğitimlerini tamamlayan öğrencilere uluslararası geçerli sayılacak bir belgenin de verileceğini söyledi. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir