• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Anadolu Eğitim Sendikasından Atama Yönetmeliği'ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Son yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tepki gösteren Anadolu Eğitim Sendikası Bingöl İl Temsilcisi Veysel Çeliker, gelinen süreçte okul idareciliğinin de siyasi bir pozisyon haline getirildiğini ehliyet, liyakat ve adalet kavramlarının da boşa çıkmış olduğunu söyledi.

Çeliker, tepkisini şöyle dile getirdi: “Yayınlanan yönetmelikte ne kadar başarılı olursa olsun egemen iradeye kendini beğendiremeyen bir eğitimcinin idareci olmasının yolu kapatılmıştır. Sözlü esaslı yapılacak alımlarda verilecek puanları kimlerin ne kıstasla vereceğini de belirtmeye gerek yoktur. Olan yine bu ülkenin geleceğine, çocuklarına ve eğitim sistemine olmuştur.”dedi.

Çeliker sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün işine yaradığını düşünenlerin yarın kabusu olacak nitelikte olan yönetmeliğin önünü kapattığı, yöneticilik görevi düşen veya “yeniden başvuru” adı altında biat etmeye zorlanan onurlu eğitimcilerimize de ‘Dik durun, eğilmeyin’ çağrısında bulunuyoruz. Liyakatinden emin olan her öğretmen er ya da geç hak ettiği göreve, makama gelecektir. O vakte kadar biz yine hukuki ve ahlaki zeminde hakkımızı arıyor olacağız. Sezonluk çıkarlar için başkalarının haklarına göz diken, eğilerek küçülen, el etek öpenler ise uzun memuriyetleri süresince mahcubiyet duyacakları yüksekten düşme ve koltuklarını dolduramama kaygısıyla boğuşacaktır." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir