• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Rehineler Konusu Muamma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber 

Musul`da kaçırılan konsolosluk çalışanları için Türkiye-Suriye sınırında üç ayrı görüşme yapılmıştı.

Türkiye`nin Musul Başkonsolosluğu`ndaki görevliler ve güvenlik personelinin IŞİD tarafından rehin alınmasından bu yana örgüt ile 3. görüşmede neticeye varıldığı iddia edilmişti.

Aracılar vasıtasıyla yürütülen görüşmeler, Türkiye -Suriye sınırında yapıldı. Görüşmeler neticesinde rehinelerin, daha güvenli bir yerde tutulması sağlandı. Ancak serbest bırakılmaları konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

IŞİD`in Türkiye`nin Musul Başkonsolosluğunu basarak kaçırdığı Türkiyeli diplomat ve aileleri dün Musul Valiliğine teslim edildiği söylenmişti.

Musul`da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, dün kente yeni bir vali atamıştı. IŞİD`in atadığı Vali Haşim el Cemmaz, başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri teslim aldı diye açıklama yapılmıştı.

Dünden beri Valilik binasında tutulan rehineler valilik konağına alınarak burada yeni atanan vali tarafından misafir edilen diplomat ve ailelerinin, Türkiye`ye ne zaman getirileceğii bilinmiyor.

Dıişeleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye`nin Musul Başkonsolosluğu`nun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından basılmasının ardından kaçırılan 49 vatandaşımızın durumlarının iyi olduğunu, ancak henüz kurtarılmadıklarını söyledi.

Gergin bekleyiş sürüyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir