• DOLAR 32.542
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2477.119
  • ...
DEDAŞ Şalteri İndirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR: Dicle Elektrik, cari dönem borçlarının yanı sıra, eski borçlarını yapılandırıp ödeyenlerin haricinde borçlu belediyelerin elektriğini kesmeye başladı. Dicle Elektrik ekipleri, çarşamba günü Batman Belediyesi’nin yanı sıra Kozluk, Birecik, Siverek ve Akçakale belediyelerinin elektriğini kesti.

Borçlarını ödemeyen Şırnak belediyesinin yanı sıra Şanlıurfa’nın Suruç, Harran, Ceylanpınar, Hilvan, Bozova ve Halfeti, Diyarbakır’ın ise Çermik, Ergani, Dicle, Eğil, Çüngüş, Çınar, Bismil ve Silvan belediyelerinin elektriği de perşembe günü kesildi.

Kısa süre önce düzenlenen basın toplantısında DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, aralarında 3 büyükşehir ile 3 il belediyesinin de yer aldığı, bölge genelindeki 109 belediyeden elektrik borcu alacaklarının 130 milyon lirayı aştığını duyurmuştu.

Aynı toplantıda köy içme su şebekesine ait elektrik borcunun da 50 milyon liraya yaklaştığını bildiren DEPSAŞ Genel Müdürü Demirbağ, borçlu belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik enerjisinin, gerekli borç ödemelerin yapılmaması halinde kesileceğini açıklamıştı.

Dicle Elektrik, toplam 49.4 milyon lirayı bulan ve bugüne kadar ödenmeyen borçları nedeniyle köy içme sularının da elektriğini kesiyor. Bölge genelinde içme suyuna ait elektrik borcu bulunan köylerden, şimdiye kadar 400’ünün elektriği kesildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir