• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Esed Güçlerinin Operasyonlarında 68 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HALEP - Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed`e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere düzenlediği saldırılarda 8`i çocuk, 3`ü kadın 68 kişinin öldüğünü açıkladı.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere hava ve karadan ağır silahlarla saldırması sonucunda Humus kentinde 23, Halep`te 12, İdlib`te 10, başkent Şam`ın banliyölerinde 9, Dera, Lazkiye ve Hama`da 4`er, Kuneytra ve Deyru`z Zor`da birer olmak üzere 68 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi`nden yapılan açıklamada , Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin İdlib ve çevresinde rejim güçlerine yönelik büyük zayiatlar verdirdiği aktarıldı.

ÖSO ile İslami Cephe`ye bağlı birliklerin Halep, Hama ve Humus yakınlarında da rejim güçlerine büyük kayıplar verdirttiği ifade edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının Halep, Humus, Hama, Dera ve başkent Şam`ın banliyölerinde muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri sık aralıklarla bombaladığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi ajansı SANA`nın haberinde, ordunun Halep, Dera, İdlib ve Hama`da gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği ve araçlarını imha ettiği duyuruldu.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir