• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
`Beraat, kullun Allah tarafından bağışlanmasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Beraat kandili nedeniyle açıklamada bulunan Bitlis İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi,  Beraat’ın, kullun Allah tarafından bağışlanması olduğunu kaydederek, müminlerin bu geceyi en güzel şekilde ihya etmeleri gerektiğini söyledi.

Gecenin anlam ve önemine binaen İLKHA’ya açıklamada bulunan Çiftçi, Beraat gecesinin çok hayırlı bir gece olduğunu Hz. Peygamber (sav) dilinden öğrendiklerini söyleyerek, bu gecenin Şaban ayının 15.’inci gecesine takabül ettiğini ifade etti.

Bu gece af kapıları sonuna kadar açıktır

Bu gecede Allah, affedilmeyen kullarını affetmek için çağrıda bulunduğunu hatırlatan Çiftçi, şöyle konuştu: “Allah Kutsi Hadiste, ‘Yok mu afdileyen onu afedeyim? Yok mu rızık isteyen ona rızık vereyim? Yok mu kazalardan belalardan emin olmak isteyen, onu kaza ve belalardan kurtarayım? ’ diye buyuruyor.” dedi.

Bu gecede en büyük ibadet tevbe etmektir

Bu geceyi müminlerin nasıl ihya etmesi gerektiği konusunda da açıklamada bulunan Çiftçi, bu gecede yapılması gereken en büyük işlerden biri, yapmış olduğumuz bir günahı terk etmek olduğuna dikkat çekterek, “Bizler insanız. Melek değiliz. Mutlaka günah işliyoruz. Bu mübarek günü vesile kılarak tevbe etmeliyiz. Peygamber Efendimiz ‘Pişmanlık Tevbedir’ diyor. İşte böyle gecelerde kişinin tevbe etmesi gerekir. Çünkü tevbe Hz. Adem aleyhisselam ile birlikte  başlanan ve kişinin yapmış olduğu hatadan dolayı Allah’a sığınmasıdır. Bu gecede en büyük ibadet tevbe etmektir” ifadelerini kullandı.

Günahların çokluğu ve büyüklüğü tevbeye mani değildir

Müminin hiçbir şekilde günahlarının çokluğundan dolayı ümitsizliğe  kapılamaması gerektiği uyarısında bulunan Çiftçi, “Benim zaten günahım çok. Allah beni affetmez diye bir yanlışın içerisine girilmemelidir. Günahın büyüklüğü hiçbir şekilde tevbeye mani değildir. Bir kişi içki içmiş olabilir, zina etmiş olabilir, büyük günahları işlemiş olabilir. Ölüm gelmeden dönüş yaparak tevbe ederse, Allah onun günahlarını bağışlayacağı haberini veriyor. Aynı şekilde bu gecede bolca Kur’an okuyup, onu anlamaya çalışmalıyız. Zira  Kur’an okuyan kişi Allah ile konuşuyormuş gibidir. Onun için rabbiyle münazara etmek isteyen bu gecede bol bol  Kur’an okusun. Kur’an okumakla birlikte çok tefekkür etmeliyiz. Madem bu dunyadan bir göç var. O zaman nerden geldik ve nereye gideceğiz diye mühasebe etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İslam ümmeti için dua etmeliyiz

Son olarak İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu buhrandan kurtulması, Müslümanların zalimlere galip gelmesi, ezilen ve kan ağlayan İslam ümmetinin bulunduğu halden kurtulması için Allah’a yalvarılması gerektiğini  de sözlerine ekledi.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir