• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
 Türkiye`den NATO`ya Acil Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı yapılan girişimlere ilişkin şu bilgileri veri:

"Irak hükümeti nezdinde de girişimde bulunulmuş ve Başkonsolosluğumuzun emniyet ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu oldukları hatırlatılmıştır. Öte yandan, başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere, uluslararası kuruluşlarda da gerekli girişimler yapılmaktadır.

Sayın Bakanımız BM Genel Sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanı ile görüşerek durumu ele almıştır."

NATO OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Türkiye, Musul’daki gelişmeler ve IŞİD’in Başkonsolusluk işgali sonrasında NATO`yu bilgilendirdi ve acil toplantı çağrısında bulundu. Bunun üzerine NATO daimi temsilcileri, saat 20.00`de toplandı.

ASKERİ TALEP OLMADI
Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Fatih Ceylan, bu sabah NATO’nun olağan toplantısında konuyu gündeme getirdi ve müttefikleri ayrıntılı şekilde bilgilendirmek için akşam saatlerinde olağanüstü bir toplantı daveti yaptı.

Ceylan’ın yaptığı bu istişare daveti diğer üyeler tarafından kabul edildi. Ceylan, olayın nasıl gerçekleştiğine dair Ankara’dan gelen bilgileri aktararak, Türkiye’nin şu an için NATO’dan askeri boyutta bir talebinin olmadığını, ancak gelişmelere göre yeni bir olağan toplantı davetinin gözardı edilmemesini istedi. Bu arada Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği de, birlik üyesi ülkeleri bilgilendirdi.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir