• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
Diyadin Jeotermal hem ısı veriyor hem de seyirlik görüntü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı’nın Diyadin ilçesine 5 kilometre uzaklıkta 350 yıldır yer altından çıkan termal sular, jeotermal sistem ile ilçe merkezinde bulunan ev ve işyerleri kalorifer peteklerine ısı olarak veriliyor.

Sıcaklığı 72-78 derece aralığında olan termal suyun binlerce evi ve işyerini ısıtması yanında jeotermal siteminde oluşturulan tahliye borusundan akan su ise meydana seyirlik görüntüler getirdi. Denizli ilinde bulunan Pamukkale Travertenlerini aratmayan görüntüler önünde vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.

Çevrede bulunan kaplıca işletmelerinden Rıfat Tunca ise sistem oluşturulduğu takdirde Ağrı’nın da bu ısıdan faydalanabileceğini söyledi. Tunca, “1998 yılında 4 kuyunun açılması ile oluşturulan şu sitem ile Diyadin ilçemizin evleri ve işyerlerine ısı için sıcak su veriliyor. Sıcaklığı 78 derece civarındadır.  Ayrıca 12 gündür açtığımız tahliye borusundan aktığı su yerde çok güzel bir görsel meydana getirdi. Pamukkale Travertenlerini aratmadı. Eğer bu nimetin üzerinde durulursa çok güzel şeyler elde edilebilir. Diyadin ilçesine ücretli verilen bu doğal kaynağın fiyatlarından da indirime gidilmeli. Yoksa bir doğalgaz fiyatı ile eş değer konuma gelmiş. Ayrıca 65 kilometre uzaklıkta olan Ağrı merkeze verilmesi için sistem oluşturulsa 3-4 derecelik bir soğuma meydana gelir ancak Ağrı da bu doğal kaynaktan çok rahat istifade edebilir. Tabi çalışmalar var bu doğrultuda inşallah güzel sonuçlar meydana gelecektir.” şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir