• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
 Bayrağın İndirilmesiyle İlgili Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve sevkedildiği adliyede savcılıktaki ifadesinin ardından gözaltı süresi uzatılan zanlının emniyetteki ifade verme işlemi tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi`ne çıkarılan zanlı, Türk bayrağının gönderden indirilmesi eylemine katılmadığını yönünde savunma yaptı.

Şüpheli avukatı Selameddin Varol, müvekkilinin bayrağı indiren kişi olmadığını, bu nedenle tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, şüpheliyi "Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet, devletin egemenlik alametlerini aşağılamak suçundan" tutuklanma talebinin reddine, karar verdi.

Mahkeme, şüphelinin Türk Ceza Kanunu`nun (TCK) 314/2 maddesinde belirtilen "Silahlı terör örgütüne üye" olmak suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunması nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki ifade verme işleminn ardından adliyeye sevkedilen 4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

İzinsiz gösterilerde gözaltına alınan 29 kişiden 9`u tutuklandı

Diyarbakır merkez ile Bismil ve Silvan ilçesindeki izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 29 kişiden 9`u tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il merkezi ile Bismil ve Silvan ilçesinde meydana gelen kanunsuz eylemlerde görevli güvenlik güçlerine molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı ile saldırı eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla 29 kişinin yakalandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 29 kişiden 22`sinin adli mercilere sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şahıslardan 9`unun tutuklandığı, 13`ünün serbest bırakıldığı bildirildi.

Çalışmalarda ayrıca 9 el yapımı patlayıcı, 20 havai fişek rampası, 13 molotofkokteyli ile patlayıcı ve molotofkokteylli yapımında kullanılan çok sayıda malzemenin ele geçirildiği aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Ayrıca, PKK/KCK örgütünün dağ kadrosuna katılan ve daha sonra kırsal alandan kaçan bir şahıs yapılan çalışmalar sonucunda il merkezinde yakalandı. Önceki gün il merkezinde meydana gelen patlamada, sol kolu kopan şahsın tedavisine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde devam ediliyor."

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir