• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Sokak çocukları topluma kazandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü Etkinliği” nedeniyle sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, sokak çocuklarına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Sokakta çalışan ve risk altında olan çocukların tespitini sağlayarak onlara daha nitelikli hizmet sunmak, sokakta geçirecekleri zaman yerine yeteneklerini ve becerilerini geliştirici aktiviteler sunmak,  sanat, kültür, spor eğitim ve öğretimleri alanında destek olmak, ailelerine sokak riskleri konusunda bilinç kazandırmak, toplumda duyarlılık sağlamak, meslek edinme çağında olan çocuklara mesleki kurslar ile yeterliliklerini geliştirmek ve korumalı iş yerlerine yerleştirmeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Çocuklara yönelik spor etkinlikleri, sahne sanatları, müzik, el sanatları ve gezi gibi etkinlikler yaptıklarını ifade eden Direk, “Basketbol, voleybol, futbol, kort tenis, masa tenisi, atletizm, tekvando ve güreş, folklor, tiyatro ve drama, resim; ebru, hat, bağlama ve gitar, (ahşap boyama, cam vitray, takı vb) ve seramik işlemeciliği kursları verilmiştir. Çocuklarımız il içi Malabadi ve Kozluk ilçelerinin mesire alanlarına götürülmüş ve 40 başarılı çocuğumuz Şanlıurfa, Çanakkale, İstanbul ve Bursa ili gezdirilmiştir.  Yine proje çerçevesinde ve kuruluşumuzun amaçları doğrultusunda resim, el sanatları sergisi ve pandomin gösterisi yapılmış, tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmiştir. 7 spor dalında 350 çocuğun katılımı ile Spor turnuvası düzenlenmiştir.” diye belirtti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir