• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Cennet ile ilgili ayetlerden bir demet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“İman edenler ve Salih amellerde bulunanlar da, Rableri onları imanları dolayısıyla altlarından ırmaklar akan, nimetlerle donatılmış cennetlere yöneltip iletir. (hidayet eder.) Oradaki duaları: “Allah’ım, sen ne yücesin” dir ve oradaki dirilik temennileri: “Selam”dır, dualarının sonunda: Gerçekten, hamd alemlerin Rabbi olan Allah’ındır” (Yunus, 9-10)

“Takva sahiplerine vaat edilen cennet; onun altından ırmaklar akan, yemişleri ve gölgelikleri süreklidir. Bu korkup sakınanların (mutlu) sonudur, inkâr edenlerin sonu ise ateştir.” (Rad, 35)

“İman edip salih amellerde bulunanlar, Rablerinin izni ile altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere konulmuşlardır. Orada birbirilerine olan dirlik temennileri “selam” dır.” (Hicr, 23)

“Gerçekten takva sahibi olanlar, cennetlerde ve pınar başlarındadır.”(Hicr, 45)

“Adn cennetleri, ona girerler, onun altından ırmaklar akar, içinde onlara her diledikleri şey vardır. İşte Allah takva sahiplerini böyle ödüllendirir.” (Nahl=31)

“Onlar, altından ırmaklar akan Adn cennetleri onlarındır, orada altın bileziklerle süslenirler, hafif ipekten ve ağır işlenmiş atlastan yeşil elbiseler giyerler ve tahtlar üzerinde kurulup dayanırlar. (Bu) Ne güzel sevap ve ne güzel destek.” (Kehf, 31)

“Şüphesiz Allah, iman edip salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere sokar. Gerçekten Allah her istediğini yapar.” (Hac, 14)

“Hiç şüphesiz Allah, iman edenleri ve salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere kabul eder. Bunlar orada, altın bileziklerle ve incilerle süslenirler; oradaki elbiseleri ipektendir.” (Hac, 23)

“Dilediği takdirde, Sana bundan daha hayırlısı olarak altından ırmaklar akan cennetler veren ve Senin için köşkler kılan  (Allah) ne yücedir.” (Furkan, 10)

“Böylece iman edip salih amellerde bulunanlar; artık onlar bir cennet bahçesinde sevinç içinde ağırlanırlar.” (Rum, 15)

“(Ancak) gerçekten iman edip salih amellerde bulunanlar ise; onlar için nimetlerle donatılmış cennetler vardır. Orada ebedi olarak kalıcıdırlar. Allah’ın vaadi haktır. O, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Lokman, 8-9)

“Ancak Muhsin olan kullar başka. İşte onlar; onlar için bilinen bir rızık vardır. Çeşitli meyveler. Onlar ikram görenlerdir. Nimetlerle donatılmış (naim) cennetlerinde. Bir birilerine karşı tahtlar üzerinde (otururlar). Kaynaktan doldurulmuş kadehlerle çevrelerinde dolaşılır. Bembeyaz, içenlere lezzet veren bir içki. Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. Ve yanlarında bakışlarını yalnızca eşlerine çevirmiş iri gözlü kadınlar vardır. Sanki onlar, saklı bir yumurta gibi çarpıcı ve pürüzsüz.” (Saffat, 40-49)

“Ancak Rablerinden korkup sakınanlar ise, onlara yüksek köşkler vardır, onların üstünde de yüksek köşkler bina edilmiştir. Onların altında ırmaklar akmaktadır. (Bu) Allah’ın vadidir. Allah, vadinden dönmez.” (Zümer,  20)

Bu haberler de ilginizi çekebilir