• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
ÖSO da Yardım İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Deyru`z Zor kentini kontrolü altına alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)`e bağlı militanların, muhaliflerin denetimindeki ana yolları keserek bölgeye giden yardımları engellediği bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konsey (YAK) Sözcüsü Albay Kasım Saadeddin, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye`nin dostları grubu ülkelere, kenti kuşatan IŞİD`e karşı bölgedeki muhalif güçlere yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Suriye`deki en büyük petrol ve gaz alanlarının bulunduğu Deyru`z Zor`da IŞİD kuşatmasının ardından, bölgeye insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişine izin verilmediği için sivillerin zor durumda olduğu, kentte "insani dram" yaşandığı ifade edildi ve tüm muhalif güçler IŞİD ve Esed rejimine karşı birlikte mücadeleye davet edildi.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi`nden (LCC) yapılan açıklamada da IŞİD`in yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelerin elektrik ve sularını keserek, rejimle beraber hareket ettiği, bölgeden çıkan halka keskin nişancıların ateş açması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü kaydedildi.

Deyru`z Zor kentinde IŞİD ile ÖSO birlikleri arasında bir haftadan bu yana şiddetli çatışmaların sürdüğü, Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının, Deyru`z Zor`un Şeyh Yasin, Hamidiye ve Cubeyle bölgelerini bombalayarak, füze saldırılarında bulunduğu kaydedildi.

IŞİD geçen Pazar günü kentin kuzeybatı kesimlerinde yer alan Harta petrol sahasını ele geçirmiş, dün de Heşeme bölgesinin kontrolünü tamamıyla sağlamıştı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir