• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
DEDAŞ'tan çiftçi eylemlerine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Mardin’den sonra Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan çiftçi eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Güneydoğu bölgesindeki çiftçilere Türkiye’nin en ucuz elektriğini kullanma imkânı sunduklarını söyleyen DEDAŞ yetkilileri, ülkede başka hiçbir çiftçinin bu fiyatlarda elektrik kullanmadığını, bazı STK’ların gerçekleri saptırarak çiftçiyi yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

DEDAŞ Sözcüsü Gökay Üstün, DEDAŞ adına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde bazı çiftçi sivil toplum kurumlarının yaptıkları açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bazı çiftçi sivil toplum kurumları yaptığımız kampanya ile bölge çiftçisine Türkiye’nin en ucuz elektriğini kullanma fırsatı verdiğimizi görmezden geliyorlar. Yüzde 75 indirim yapıyoruz. Türkiye’de böyle bir indirim olan bölge yok. Yine geçtiğimiz yıllara ait bir elektrik bedeli almayacağımız gerçeğini de görmezden geliyorlar. Çiftçinin geçmiş yıllara ait borçları alınmıyor. Bunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren uygulama ile başlattıkları ‘Helalleşme Kampanyası’ ile,  büyük fedakârlık ortaya koyduklarını söyleyen Üstün, bölge çiftçisine pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirdi.

Helalleşme Kampanyası’nın sadece Güneydoğu bölgesi için çıkarılmadığını belirten Uygun, “Biz DEDAŞ olarak, çiftçilerimizden geçmişe ait borçlarını istemiyoruz. 2014 tüketimi için de, tükettikleri enerjinin sadece yüzde 25’ini talep ederek, borçlarının geriye kalan yüzde 75’lik kısmına af uyguluyoruz. Bakanlar Kurulu’nun bu kararı, bu bölge için alındığı algısı yanlış. Bu karar, ülke genelinde yaşayan tüm çiftçileri kapsıyor. Buna göre de, diğer bölgelerdeki çiftçiler, bulundukları yerlerdeki enerji şirketleri, herhangi bir indirim uygulamadığı için, tarımsal sulamaya ait elektrik borçlarının yüzde 100’ünü ödemek zorundalar. Biz, bölgemizdeki çiftçilere borçlarının yüzde 25’ini ödeme imkânı sağlayarak, onlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Sonuç olarak parasını ödeyerek aldığımız elektriği, bölgemiz çiftçisine bu kampanya dâhilinde 4’te bir fiyatına veriyoruz. “ ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir